1 Ekim 2013 Salı

PTT 1. Lig’de en iyi 10 genç futbolcusu (2012 – 2013 Sezonu)*

Eren Albayrak
Muhammet Demirci ile birlikte olaylı Bursaspor ayrılışından sonra kayıp geçen 1 buçuk yılın ardından müthiş bir geri dönüş yaptı. 95 kez genç milli olan Eren, devre arasında geldiği Çaykur Rizespor’da tam anlamıyla kendini buldu. Yetenekli sol ayağı, oyun zekası, liderliği, şut ve asist becerisi temel özellikleri. Bu sezon güç, devamlılık ve tempo bakımından üst seviyeye çıktı. Süper Lig “topçusu” olmasının da ötesinde, potansiyelini tamamen taşıdığı “büyük futbolcu” olma yolunda ilerliyor.


Ömer Kahveci
Bucaspor’un Ümit Milli kalecisi ve Lig’in en parlak isimlerinden. 92’li ve yaşının çok üstünde bir oyun olgunluğuna sahip. Refleksleri gelişkin, adım alma becerisi yüksek, eli yetenekli ve fazla top sektirmiyor. Yan toplar ve defans arkasına atılan toplarda bazen hata yapsa da kararlı çıkış yapan, ceza sahasına hakim, soğuk kanlı ve dengeli. Kaysersporlu Ertuğrul ile birlikte Türk futbolunun en önemli kalecilerinden biri olmaya fazlasıyla aday.


İsmail Haktan Odabaşı
Bursaspor’dan kiralık. Sert ligde kendini çok geliştirdi ve güçlendi. Sağ çizgi orjinli olmasına rağmen Denizlispor’da çoğunlukla oynadığı ileri uçta da etkili olabileceğini gösterdi. Birebir adam geçme özelliği, etkili pasları, hareketli ve yıpratıcı oyun tarzıyla Süper Lig’e artık hazır.


Berkay Can Değirmencioğlu
Fenerbahçe’nin kiralık olarak Denizlispor’a verdiği 93’lü ve 1.90’lık stoperi. Güçlü, kafa toplarında iyi, sert oyunu seven bir futbol karakteri var. Ağır değil, ama çok da çabuk olmamasını doğru hamle zamanlamasıyla kapatıyor. Duran toplarda çıkışları etkili. PTT 1. Lig’deki stajını sezon sonu başarıyla tamamlayacak gibi.


Yusuf Erdoğan
1461 Trabzon’un en dikkat çeken isimlerinden. Yumuşak ve teknik sol ayağı, direkt rakibinin üstüne giden oyun tarzı var. Şutu zorlayan, gole yakın ve en önemlisi doğru zamanda inisiyatif almasını bilen bir futbolcu. En önemli eksiği olan gücünü arttırırsa Trabzonspor’un kadrosunda uzun yıllar boyunca yer bulabilir.


Oğuzhan Berber
Çaykur Rizespor’un devre arasından Denizlispor’dan transfer ettiği 92’li sol beki. Sezon başından beri hemen hemen her maçta 90 dakika oynayan, iki ayağı da çok iyi, tüm kanadı etkili kullanan ve hücumu seven bir bek. İyi fiziğinin yanına birebir mücadele gücünü arttırdığı takdirde komple bir kanat oyuncusu olacak.


Bilal Gülden
Ankaragücü’nün gurbetçi ön liberosu. Oyunu iki yönlü oynayabilen, güçlü, basit ve hızlı futbola yatkın, şutları etkili ve oyun zekası üst düzey. 41 kez genç milli oldu ve Süper Lig takımlarının takibinde.


Bülent Cevahir
Manisaspor’un çok yönlü ve yetenekli orta saha oyuncusu. Hem sağ hem de sol iç oynayabildiği gibi, sağ bekte de görev alabiliyor. Yüksek temposu, oyun bilgisi ve teknik kapasitesiyle öne çıkıyor.


Ömer Ali Şahiner
Torku Konyaspor’un sağ açığı. Çok güçlü, topu ayağından fazla açmadığı için de kolay kaybetmeyen, çizgiye inebildiği gibi içe doğru da mesafe kat edebilen biri. Gücüne devamlılığını ekler ve hücumdaki top tercihlerini geliştirirse rahatlıkla Süper Lig’de kalıcı olur. 


Halil Akbunar

Göztepe’nin 93’lü sol kanat oyuncusu. Takımının kötü gidişine rağmen iyi bir sezon geçiriyor. İki çizgide de oynayabiliyor, hızlı, topla iyi dripling yapan, skor katkısı olan ve hareketli bir oyun karakterine sahip. PTT 1. Lig’in “Olcan Adın versiyonu” diyebiliriz. Bu yaz U-20 Dünya Kupası’nda Türkiye’nin önemli oyuncularından biri olacak.

*FourFourTwo Dergisi 2013 Nisan sayısında yayımlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder