1 Ekim 2013 Salı

Bu Çocukta İş Var: Taylan Antalyalı*



Mevki: Orta sahanın ortası / Kulüp: Bucaspor / Yaş: 18

Keşfedilişi
Salih Uçan’ı Türk futboluna sunan Bucaspor Futbol Akademisi birbirinden yetenekli mezunlar vermeye devam ediyor. Batuhan İşçiler, Burak Aydın, Burak Ayaz, Oğul Can Aktaş, Kemal Mert Özyiğit gibi yavaş yavaş kendini göstermeye başlayan önemli yıldız adaylarından biri. Muğla’da 7 yaşında futbola başladı ve 13’ünde Bucaspor Futbol Akademisi’ne girdi. Geçen sezon daha 17’sini bitirmeden de A Takıma yükseldi ve son maçta Kasımpaşa karşısında 90 dakika oynadı. Bu sezon 2’si 11 olmak üzere 7-8 maçta süre aldı. Geçirdiği sakatlık olmasaydı daha fazlası olurdu kuşkusuz. Fenerbahçeli Recep Niyaz ile birlikte U18 Milli takımın kaptanı ve şimdiden 35 kez milli oldu. Nike Premier Cup Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu, Coca Cola Akademi Ligi üçüncülüğü, 2011’de U16 Milli takımı ile Ukrayna’da Victor Bannikov Turnuvası’nda “en iyi oyuncu” gibi başarılar elde etti Akademi yıllarında.  


En büyük özellikleri
Oyun bilgisi ve lider özelliği hemen öne çıkıyor. Oyunu dikine oynamayı seven, iki ayağı da etkili kullanan, top tekniği yüksek ve şut özelliği iyi olan merkez orta saha oyuncusu. Alt yapıda sezon başına 10-12 gol ortalamasıyla oynamasında ceza sahasının dışından attığı gollerin oranı az değil. Steven Gerrard’ı idolü olarak görse de hocaları ve takım arkadaşları tarafından stili Michael Ballack’a benzetiliyor.


Ne Dedi?
“3 büyüklerde forma giyme ve daha sonra da İngiltere’de oynama hayalim var. Ayrıca zamanla A Milli takımda da kalıcı olmak istiyorum.” diyen Taylan, birkaç yıl içinde önemli yerlerde olacağına inanıyor: “Yakın gelecekte Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kulüp veya Milli takım formasıyla finaller ve şampiyonluklar görmeyi hedefliyorum.” 

*FourFourTwo Dergisi 2013 Mayıs sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder