1 Ekim 2013 Salı

Bu Çocukta İş Var: Gökhan Akkan*


Mevki: Kaleci / Kulüp: Ankaragücü / Yaş: 18

Keşfedilişi
Başta ailesi pek istemiyormuş futbol oynamasını, özellikle de annesi çok üzülüyormuş eve yara bere içinde gelen oğluna. Ama o mahalleden bir arkadaşı vesilesiyle 10 yaşında Sincan Belediyespor’a gidiyor ve orada filiz lisansı çıkıyor. Ufak yaşı ve fiziğine rağmen kendisinden 3 yaş büyüklerle antrenman yapıyor. O sıralarda birkaç ay Gençlerbirliği ile idmanlara da çıkıyor ve ardından kendisini göstereceği Danone Yıldızlar Turnuvası’nda oynuyor. Turnuvadan sonra Ankaraspor’a transfer oluyor. Kulüp birleşmesinden sonra da 2010’da Ankaraspor’dan Ankaragücü’ne geçiyor. 2012’nin başlarından beri A Takımda. Bu sezon 15 maçta 11’de oynadı. 2009’dan beri de genç milli takımlara gidiyor.


En büyük özellikleri
Fizik olarak andırdığı Muslera’ya teknik ve stil olarak da benzetiliyor. Onun idolü ise Iker Casillas: “Ankaragücü’nün kalesini korumaya başladığımda ben de onun gibi 17 yaşındaydım” diyor.  
Ankaragücü kaleci antrenörü Alper Acar öğrencisinin önemli yönlerini şöyle sıralıyor: “Anatomik yapısı, kuvveti ve çabukluğu ile 25 yaşındaki bir kaleci özelliğinde. Komple bir kaleci… Patlayıcı özelliği boyuna göre çok iyi. Pozisyon ve adım alma becerisi, yönlendirici özelliği ile oyun bilgisi çok yüksek. Ayrıca güven veren bir kaleci...” Bunlara lider yönü ve kendisinin de en sevdiği artılarından biri olan ayak tekniğinin çok iyi olması da en önemli özelliklerine eklenebilir.

Ne Dedi?
Hedeflerini çok erken yaşta belirlemiş: “Futbola başladığımda 3 büyüklerde bir takımda oynamak ve Avrupa’ya gitmek hedefi koymuştum kendime. Seyircisi ve futbolu yaşama kültürü nedeniyle İspanya ve ya İngiltere’de oynamak isterim” Gökhan’ın hedeflerine destek Karşıyaka’da Onur Kıvrak’ın antrenörlüğünü de yapan Alper hocasından geliyor: “Gökhan, Onur’un 18 yaşındaki durumundan çok daha üstün bir kaliteye sahip. Temel eksiği albenisi... Kişiliğindeki mütevazılık kaleciliğine de yansıyor. Yani gösterişli biri değil ve süslemesi eksik. Ama maç oynama sayısını arttırmaya devam ederse Türkiye’nin en büyük kalecilerinden biri olacak”

*FourFourTwo Dergisi 2013 Haziran sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder