1 Ekim 2013 Salı

Bu Çocukta İş Var: İsmail Köse*

Mevki: Forvet Arkası - Kanat / Kulüp: Turgutluspor / Yaş: 17

Keşfedilişi
Futbolu çok seven bir ailenin oğlu. 5 yaşında abisinin antrenmanlarını izlemeye gittiği Turgutluspor’un kapısından 7’sinde girmiş. Anne ve babasının desteği ve yönlendirmesinin payı büyük. Beslenmesine özen göstermiş, hatta maç yemeklerine kadar takip etmiş annesi. Geçen sezon başında A Takıma yükseldi ve profesyonel sözleşmeye imza attı. Spor Toto 2. Lig’deki ilk sezonunda 18’i 11’de olan 24 maça çıktı, 2 gol attı. 2010’dan beri gittiği genç milli takımlarda 25 kez oynadı ve özellikle bu yılki performansıyla Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un takip ettiği, Gençlerbirliği’nin de ciddi bir şekilde ilgilendiği bir oyuncu haline geldi.  


En önemli özellikleri
Daha 17’sini bitirmeden 2. Lig’de bu kadar süre almasındaki temel etkenlerden biri gelişmiş fiziği. Kuvveti ve çabukluğu hemen öne çıkıyor. Çoğunlukla forvet arkasında oynasa da, iki ön kenarda da etkili ve verimli. Kuvvet ve devamlılığının yanı sıra 1.80’e yakın boyu nedeniyle kafa topları iyi. Maç oynadıkça oyun bilgisinin üst seviyeye çıkması, gelişime açık potansiyelinin göstergesi. Topla temasının iyi olmasıyla birlikte, futbol tutkusu ve çalışkanlığı çok önemli artıları arasında. Yüzme, tenis, basketbol gibi spor dallarına yatkınlığı, sporcu kişiliğinin yanı sıra fiziksel gelişimi ve vücut ergonomisine büyük katkısı olacak.


Ne dedi
“İlk sezon erken yaşta profesyonel ligde kendimi tam anlamıyla görme fırsatım oldu” diyor ve yeni sezona daha iddialı bakıyor, “Daha fazla maç oynamak ve takımımın belirleyici oyuncularından olmak istiyorum”
Gelen transfer teklifleri gözünü Süper Lig’e çevirmesine neden olurken, en büyük hedefi idolü Ronaldo gibi Real Madrid forması giymek: “Kendimi bildim bileli Real Madrid’de oynama hayalim var. Geleceğin yıldızı olmak istiyorum” 

*FourFourTwo Dergisi 2013 Ağustos sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder