1 Ekim 2013 Salı

Arif Peçenek Tavşanlı'da yaşıyor!*

TAVŞANLI ARİF PEÇENEK’İ UNUTMADI!

TKİ Tavşanlı Linyitspor’da teknik direktörlük yaparken 29 Ocak’ta vefat eden Arif Peçenek’in adı, kulüp tesislerine verildi. Kulüp tesislerinin ismini “TKİ Tavşanlı Linyitspor Arif Peçenek Tesisleri” olarak değiştirdiklerini belirten Kulüp Menajeri Abdullah Duran, “Rahmetli hocamızın ismi, Tavşanlı ile özdeşleşti. Yönetimimiz de Arif Peçenek ismine vefa gösterip bu kararı aldı” dedi.


Ankaragücü’nün kalesini 12 sezon koruyan Arif Peçenek, Türk futbolunun önemli kalecilerinden biri oldu. Şekerspor, Güneşspor, İstanbulspor ve Adana Demirspor formalarını da giyen Peçenek 1996’da antrenörlüğü adım attı. Vanspor, Şekerspor, Adanaspor gibi takımlarda çalışan Arif Peçenek, 5 yıl Ankaragücü’nün alt yapısında görev yaptı. Peçenek, ilk teknik direktörlük deneyimini 2012 – 2013 sezonunda PTT 1. Lig ekiplerinden TKİ Tavşanlı Linyitspor ile yaşadı. Ligin altıncı haftasında takımın başına geçen Peçenek, 18. Haftada deplasmanda oynanan Boluspor maçı dönüşünden sonra geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında hayatını kaybetti.



8 kez A Milli takımın kalesini koruyan Peçenek, 1979 yılındaki transferiyle gündeme gelmişti. O dönem 2. Lig’de mücadele eden Şekerspor, Güneşspor’un amatör milli kalecisi Arif Peçenek’i “Holştayn cinsi bir inek” karşılığında transfer ettiği haberleri basında büyük buldu. Şekerspor yöneticisi Necmettin Karataylı’nin esprisi ve sonrasındaki yanlış anlamalardan çıkan haberler gerçeği yansıtmasa da Arif Peçenek’in verdiği, “Hangimizin daha verimli olduğu sezon sonunda ortaya çıkacak” karşılığı unutulmaz futbol sözleri arasına girdi.

*FourFourTwo Dergisi 2013 Ağustos sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder