1 Ekim 2013 Salı

Alt liglerin son şampiyonu: Fethiyespor*


Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup, en çekişmeli şampiyonluk yarışlarından birine sahne oldu bu sezon. Kahramanmaraşspor, Hatayspor, Polatlı Bugsaşspor, Tepecikspor, Nazilli Belediyespor ve Fethiyespor, yani altı takım ilk sıradan PTT 1. Lig vizesi almak için başa baş bir mücadele verdi.
Eski futbolcusu ve kaptanı İsmail Öztürk’ün başkanlığında son 3 yıldır PTT 1. Lig’i zorlayan Fethiyespor, 2010-2011 sezonunu altıncı bitirdi ve Play – Off yarışında Adana Demirspor’un arkasında kaldı. Geçen sene ise yine aynı Adana Demirspor’a ama bu kez Play – Off finalinde kaybetti. 

Kötü başlangıç, iyi son
Yeni sezona da yine PTT 1. Lig iddiası ile giren Fethiyespor, takımın başına Erkan Sözeri’yi getirdi. Onur Okan, Sabri Turgut, Uğur Aktaş, Murat Türkkan ve Volkan Kabadayı gibi oyuncuları elinde tutan Fethiye, sezon başında Ozan Öztürk, Bülent Kalecikli, Necdet Kaba, Halil Karataş ve Ethem Sarıçam gibi alt liglerin gediklileriyle kadrosunu oluşturdu.
Buna rağmen takım lige çok kötü başladı. İlk 5 maçta 4 yenilgi aldı, 11 hafta sonunda da 12 puanla 12. sıradaydı. Böyle olunca yönetim de eski futbolcusu, daha önce de 3 kez Fethiyespor’u çalıştıran ve 7. haftada Nazilli Belediyespor’dan ayrılan Mustafa Ceviz’i takımın başına getirdi. Bu değişiklik hemen sonuç verdi. Eski camiasına dönen Mustafa Ceviz’e göre ilk yarının sonundaki çıkış takımın lige tutunmasını sağladı: “Oyuncu grubu hemen reaksiyon gösterdi ve çok çabuk toparlandık. 5’te 5 yaptık ve devreyi üçüncü tamamladık. Bu çıkış önemliydi, çünkü şampiyonluk için tekrar umutlanmamızı sağladı”


Kaybedilen hedef maçları
İkinci yarı boyunca ligde ciddi bir puan sıkışması yaşanırken, Fethiyespor hedef maçlarında kritik yenilgiler aldı. Mustafa Ceviz bu kayıpları sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu ile bireysel hatalara bağlarken, takımın kaptanı ve 10 numarası Onur Okan 2 hedef maça hayıflanıyor: “Şampiyonluğu sahamızda 3-0 kaybettiğimiz Kahramanmaraş ve 3-2 yenildiğimiz Tepecikspor maçlarında kaçırdık. Özellikle 22. haftadaki bizim maçtan sonra Kahramanmaraş çok iyi bir ivme yakaladı ve oradan şampiyonluğa kadar yürüdü”
Ligin bitimine yakın dönemde lacivert beyazlılar önemli bir fırsat yakaladı. 29. haftada maç fazlasıyla da olsa liderliğe oturdu Fethiyespor, ama kötü oynadığı son 4 maçtan sadece 4 puan çıkarınca, geçen sezon olduğu gibi yine Play – Off’a kaldı.
Konya’daki Play- Off maçlarında sezon boyunca olduğu gibi Onur Okan’ın liderliğinde Ege ekibi, sırasıyla İnegölspor, Yeni Malatyaspor ve finalde Hatayspor’u yendi ve Balıkesirspor ile Kahramanmaraşspor’dan sonra PTT 1. Lig’e yükselen üçüncü takım oldu.

İstikrarlı kadro iskeleti
Kaleci Ozan Öztürk, stoperler Sabri Turgut ve Murat Türkkan, orta saha üçlüsü Bülent Kalecikli, Necdet Kaba, Halil Karataş, santrafor Ekrem Sarıçam ve forvet arkası Onur Okan’dan oluşan temel oyuncu grubu sezonu 30 maç ortalamasıyla tamamladı. Ayrıca ara transferde Sivasspor’dan gelen Alican Karadağ, sezonu 9 golle tamamlayan Volkan Kabadayı ve Uğur Aktaş’ın skor paylaşımı ve kadro zenginliğine katkısı önemli oldu.
17 golle takımın en golcüsü Ekrem Sarıçam ile birlikte 11 gol atan ve 15 asist yapan Onur Okan hücum yükünü çekti.


PTT 1. Lig’de hedef kalıcı olmak
Çok iyi bir yıl geçiren kaptan Onur, yeni sezon için temkinli: “PTT 1. Lig’de işimiz daha zor olacak. İlk hedefimiz ligde kalıcı olmak, daha sonra da yukarıyı zorlayabildiğimiz kadar zorlayacağız”
Kulüp başkanı İsmail Öztürk kadro istikrarından yana: “Büyük oranda mevcut kadromuzla devam edeceğiz. Yeni sezonda ismi olup kendisi olmayan tarzda ‘papaz’ oyuncular transfer etmeyeceğiz. Dengeleri bozmadan hareket edeceğiz”

Teknik direktör Mustafa Ceviz ise Süper Lig hedefini planlamanın içine şimdiden koydu: “İlk sezonda öncelikle PTT 1. Lig deneyimini kazanmaya çalışacağız. Ama sonraki sezonlar için zirve hedefini koyabiliriz. Süper Lig’de Ege’nin ikinci takımı olmak istiyoruz”

*FourFourTwo Dergisi 2013 Temmuz sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder