1 Ekim 2013 Salı

Geliyor Türkiye'nin Altınordu'su!*


Akademi sözcüğünü Türk Futboluna getiren, yapılanması itibarıyla Türkiye’de benzeri bulunmayan büyük bir organizasyondu 5 yıl boyunca Bucaspor Futbol Akademisi. Seyit Mehmet Özkan başkanlığındaki akademiden 5 yılda 29 futbolcu A Takıma yükseldi, Salih Uçan gibi bir yetenek Türk futboluna sunuldu. Salih’in Fenerbahçe’ye gitmesiyle ilk gelir elde edilen transfer de gerçekleşirken bu aynı zamanda sonun da başlangıcı oldu. Dernek yapısı ve kulüple yaşanan sorunlar nedeniyle kurucu ekip Bucaspor’dan ayrıldı ve yeni bir oluşuma gidildi. Geçen haziran ayında Seyit Mehmet Özkan’ın öncülüğünde tüm teknik ve idari personel ile 84 altyapı sporcusu Altınordu’ya geçti ve yeni bir futbol devriminin ilk tohumları atıldı.


“Geliyor Türkiye’nin Altınordu’su” sloganıyla daha bir yıl dolmadan önemli adımlar atıldı. Çok hızlı bir şekilde tesisleşmeye gidildi. A Takımların kullandığı Kuşadası’nda 4 yıldızlı bir otel kiralandı. Tesislerinde 1 suni ve 4 doğal çim sahası mevcut, ayrıca kulüp binası ve Aday Yıldız Futbolcu Lojmanı olarak kullanılmaya başlanan 6 katlı iki bina da yenilendi. 3 yıl içinde tesisleşmenin tamamlanması amaçlanıyor.
18 merkezde Futbol Okulları kuruldu; sporcu sayısı 1.500’ü aştı, 5 yılın sonundaki hedef de 5 bin futbolcu. 11 ile 17 yaş arasındaki Akademi’de ise 150’yi aşkın yetenekli sporcu, “iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” olabilmek için eğitim görüyor.

Gümüşordu ve Bronzordu hazırlayıcı takımları oluşturuldu. Her zaman yetiştirici yönleriyle kalması planlanan bu iki takımın, Altınordu’ya yıldız futbolcu desteği yapması öngörülüyor. 
Biri Almanya’da, 2’si yurt içinde, 2’si de Altınordu Futbol Akademisi’nde olmak üzere 5 kişilik temel ve sabit bir scout ekip oluşturulmuş. Ayrıca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 15’in üzerinde anlaşmalı scout da Altınordu’ya doğal yetenekli futbolcular arıyor.



Tertip - düzen yılı olarak görülen ilk sezonda A Takım da önemli bir başarıya imza attı ve 3. Lig 3. Grup’ta şampiyon oldu. Daha ilk senesinde Lig yükselen Altınordu’nun hedef planlamasında 2020’de Süper Lig’de olmak var. Ancak görünen o ki, bu yapılanma altında bu süre daha kısa olabilir. Altınordu A.Ş. Genel Müdürü ve Buca’dan gelen ekibin temel isimlerinden olan Murat Dizdar, Lig yükselme ve yapılanmanın beraber olmasını hedeflediklerini söyledi: “20 gün gibi kısa bir sürede, tamamen profesyonellerden oluşan kadromuzla şampiyon olan takımı kurduk. Doğru yapılanma ile nasıl başarıya ulaşılacağını gösterdik. Lig yükselme ve yapılanma birlikte olacak. Doğru hamlelerle, dürüst ve çok çalışmayla neler yapabileceğimizi biliyoruz. Üst liglerde ve Akademi anlamında çok büyük tecrübeye sahibiz. Bu sebeple Altınordu lig atladıkça işimiz daha da kolaylaşacak.”

*FourFourTwo Dergisi 2013 Haziran sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder