1 Ekim 2013 Salı

2. Lig'in Los Galaktikos'u: Körfez Futbol Kulübü*



TANIDIK YÜZLER KÖRFEZ’DE…

Alt liglerin belki de en kariyerli kadrolarından birine sahip.  Teknik adamından golcüsüne, takım kaptanından kalecisine, kanat adamından orta sahasına kadar Süper Lig’in eski tüfekleri ama Liglerin kıdemlileri takımı kümede tutmak için bir araya geldi. İlk yarıyı ligin dibinde tamamlayan Körfez Futbol Kulübü devre arası takviyeleriyle düşme hattının üstüne çıktı yıllanmış ayakların beceresiyle.
Takımın başında genç teknik adam Ahmet Yıldırım var. Ankaragücü’nde parlayan İstanbulspor ve ardından Galatasaray transfer olan. UEFA Kupası’nın kazanıldığı sezonda 30’dan fazla maçta forma giydi. Galatasaray’dan sonra Beşiktaş’ın 100. Yıl şampiyonluğunda Lucescu’nun Ronaldo ve Zago ile birlikte oynattığı üçlü defansın solu. 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, UEFA ve Süper Kupası şampiyonluğunun bulunduğu harika bir kariyer. 2010’da takımın başına geçti, yaklaşık 1 buçuk sezon kaldı ve ayrıldı. Teknik direktör olarak ilk kulübü ancak 6’ncı haftada Körfez’in ikinci kez başına geçti.


Teknik direktör Ahmet Yıldırım olunca şöhretli bir kaptan olmadan olmaz. O da Serdar Topraktepe. 37 yaşında ve hala oynamaya niyetli. 94’te Beşiktaş ile başlayan 12 yıllık Süper Lig kariyerinin yanı sıra 2’şer Süper Lig, Türkiye Kupası ve 1. Lig şampiyonluğu. Aralıklarla 7 sezon oynadığı Kocaelispor, aşağılara gidince Serdar 2 yıldır şehrin diğer takımında. Öyle az buz da oynamıyor. Bu sezon yarısı 11’de, 20’nin üzerinde maçta oynadı.
Serdar’a iki sezondur yoldaşlık eden ise yine eski bir Kocaelisporlu. Profesyonel kariyerinin 9 yılını, yükselişine de çöküşüne şahit olduğu Kocaelispor’da geçiren 35’lik Engin Öztonga. Kazanılan 2 Türkiye Kupası kadrosunda da olan Engin, Diyarbakırspor’un çöküşünün başlangıcına şahit oldu 2010 – 2011 sezonunda. Hemen hemen her maçta sahada, hala fuleli ve hala çok koşuyor.


Bu kadroyu ismi ve kariyeri sağlam olan bir de golcü lazımdı, o da devre arasında bir üst ligden, Kartalspor’dan geldi: Burak Akdiş. 90’ların sonunda başlayan pivot santrafor modeli arayışının ve Hakan Şükür’ün en önemli veliaht adaylarından biri olarak Galatasaray’a transfer olmuştu 98 yılında. Kısa süren Galatasaray macerası ve ardından geçen başarılı 3-4 Süper Lig sezonlarından sonra Süper Lig’in değil belki de ama 1. Lig’in en önemli santraforlarının başında geldi. Sakaryaspor, Bursaspor ve Karabükspor’un şampiyonluklarında çok büyük pay sahibi oldu. 36’sında, eskisi kadar çok gol atmasa da hala iyi bir pivot santrafor. 
Bu kadar yaşlının yanına birkaç genç lazım elbet. Genç dediysek de göreceli olarak genç. Süper Lig yolunda olan Kayseri Erciyesspor’un ilk yarıda 16 maçta kalesini koruyan 32 yaşındaki Behram Zülaloğlu katıldı Körfez’e devre arasında. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 4 yıl Süper Lig’de mücadele veren Behram gelir gelmez önemli katkı yaptı.


Devre arasının önemli transferlerinden biri de Kartalspor’dan gelen Erman Ergin oldu. Beşiktaş’ın alt yapısından yetişti, Akçaabat Sebatspor ve Konyaspor ile başarılı Süper Lig sezonları geçirdi. Ağır sakatlıklar kariyerinin yükseliş dönemlerini sekteye uğrattığı ama belki de en büyük şansızlığını Mircia Lucescu’nun kendisini çok istediği ve form olarak Beşiktaş’ta kalıcı olabileceği dönemde Sergenli ve Tümerli kadroya denk gelmesi oldu. Fiziği ve kuvveti iyi durumda. Sol ayağı ile de extra işler yapmaya devam ediyor. 2. Lig’e fazla bir oyuncu ve muhtemelen yeni sezonda PTT 1. Lig’e geri dönecektir.

Bu kariyerli ve renkli kadroda tabii ki sadece Süper Lig’in eski oyuncuları yok. Mehmet Albayrak, Yasin Yener, Bilal Turgut, Gökhan Kolomaç, Özgür Çelik gibi yıllardır alt liglerde ter döken futbolcular da Körfez’i Lig’de tutmak için mücadele veriyor.    

*FourFourTwo Dergisi 2013 Mayıs sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder