24 Eylül 2014 Çarşamba

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: BOLUSPOR*

Geçen sezon 15’inci En golcü İskender Alın (11) Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur Sarı kart 90 Kırmızı kart 9

Son 8-10 sezondur istisnasız her defasında şampiyonluk için lige başlasa da, üst üste transferler ve teknik adam değişiklikleriyle orta sıralarda biten yıllar geçirdi. Hatta geçen sezon az daha başı derde giriyordu. 4 teknik adamla bitirdiği ligin son haftasında Denizlispor’u yenerek anca küme düşmekten kurtuldu. Bu sezona Raha Erginer’le başlıyorlar. Yine büyük kadro değişimi yaşandı, 15’in üstünde giden ve bir o kadar yeni transfer var. Taraftarıyla, yerel basını ve şehriyle tutkulu bir yerdir. 20 yıl yer aldığı en üst lige 22 senedir hasret. “O sene bu sene” sloganı yine dillerde.

A PLANI
Çoğu 11’de oynayan 15’in üzerinde oyuncu ile yollarını ayıran takım nispeten genç ama temel özelliği hızlı futbola yatkın kadro yapısı oluştu. İskeleti oluşturacak Emre Kılınç, Bilal Gülden, Kenan Şahin, İsmail Haktan Odabaşı, İshak Çakmak, Abdulkadir Kayalı ve Kibong Mbamba gibi oyuncuların özelliği sade ve çabuk oyun tarzı. Genç, koşan, iyi yardımlaşan ve hızlı hücum eden bir takım görmemiz muhtemel. Reha Erginer’in 2 sezon önce Play-off oynadığı Manisaspor’a benzer bir kadro mühendisliği ve anlayışı var.

B PLANI

Görev anlayışı, oyun ve taktik disiplini yüksek kadro. İsmail Haktan bile uyum sağlayabilir. Hızlı ve paslı oyun sonuç getirmediği zaman Bilal, İshak, Mbamba gibi isimleriyle topu ayağında tutup set oyununu da oynayabilir. Top rakipteyken de takım halinde savunma potansiyeli fazla. Yani gerektiğinde kapanıp ve bekleyip ama topu kaptığında da etkili ani ataklar yapabilir rahatlıkla.

GÜÇLÜ YANLARI
Bilal, İsmail Haktan, Emre, Abdulkadir, Muhammed Enes, Özkan Karabulut, Serkan Şirin gibi genç, ama azımsanmayacak maç tecrübesine sahip ve artık çıkışa geçmeye çok yakın üst düzey yetenekli oyuncu grubu. Reha hoca takımı onların üzerine kuracaktır. Ayrıca da takım ruhu ve birlikteliği güçlü bir ekip olabilir sezon boyunca.

ZAYIF YANLARI
Adem Alkaşi, Jimmy Dixon, Ali Güzeldal, Çağrı Yarkın, Fatih Gül, İskender Alın, Nikolay Dimitrov, Alp Ergin, Sercan Türkeri, Cemil Vatansever, Hakan Arslan’den oluşan tecrübeli ve çoğu 11’de oynayan isimlerin tamamı ayrıldı. Oldukça genç bir kadro kuruldu. Yaş ortalaması yüksek ligde tecrübe sorunu yaşayabilirler. Deplasmanlarda, kritik maçlar ve final haftalarında bunu aşmak durumdalar. Taraftar ve yerel basın baskısını da unutmamak lazım.

KİLİT OYUNCU 
Bilal Gülden
3 sene önce Süper Lig’de kadrosu dağılan Ankaragücü’nde yakaladığı şansı en iyi değerlendirenlerden. 18 yaşında 20’in üzerinde maç oynadı. 1. Lig’deki sezonda ise parladı. Transfer olduğu Kayserispor’da fazla şans bulamadı. Tekrar çıkışa geçme ihtimali çok yüksek. Box-to-box’ı harika oynayan güçlü, devamlılığı, oyun zekası gelişkin ve solak.

PATRON
Reha Erginer
Manisa ve Ersun Yanal ekolünden. Genç oyuncularla çalışmayı tercih ediyor. Ekonomik sorunlar içinde ve genç kadroyla Manisaspor’u Play-off’a taşıdı 2 yıl önce. Üstelik de pozitif futbol oynayarak. Benzer anlayışla Boluspor’da ilk altıyı kovalayacak. Son bir not: skora göre değil, her daim centilmen.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder