25 Eylül 2014 Perşembe

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: ANTALYASPOR*

Geçen sezon Süper Lig’de 17’nci En golcü Lamine Diarra (15) Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Sarı kart 82 Kırmızı kart 4

Süper Lig’in ikinci yarısında 2 maç dışında galibiyet alamayınca 6 sezondur var olduğu ligde küme düşmesi kaçınılmaz oldu. Alt lige düşünce de 15’in üzerinde oyuncusu takımdan ayrıldı. 10’a yakın da transfer yapıldı. İki lig arasındaki gelir uçurumu göz önüne alındığında kritik bir sezon var kırmızı beyazlıların önünde. Zira PTT 1. Lig’de geçireceği birden fazla sezon kulüp ekonomisini çökertebilir. O nedenle takımda mutlak hedef, hiç yıl kaybetmeden Süper Lig’e dönmek. Bunu da Play-off’a kalmadan direkt olarak yapmak amacında. Süper Lig kadrosundan elinde tuttuğu 7-8 oyuncunun yanı sıra Murat Sözgelmez, Sezer Badur, Adem Alkaşi, Serkan Atak, Arif Şahin ve Şahin Aygüneş gibi tecrübeli transferler yaptı.

A PLANI
Takımın başında agresif ve ateşli bir teknik adam var. Ligde durmaya tahammülü olmadığı için de elindeki yetenekli ön oyuncularıyla sonuca gitmek temel strateji olacak gibi. Diarra, Emrah Başsan, Emre Torun, Şahin Aygüneş’li forvet hattını, Arif Şahin ve Serkan Atak gibi ofansif orta sahalar destekleyecek. Sezer Badur’un tek ön libero olduğu 4-1-4-1 ile görebiliriz kırmızı beyazlıları.

B PLANI
İstediğiniz kadar iyi atak yapın bu ligde sizi şampiyon yapacak olan savunmanızdır ve belki de 1-0’lık galibiyetlerdir. 2 sezon önce Mustafa Denizli’nin Rizespor’u 1-0’lık bol galibiyetlerle Süper Lig’e yürümüştü. Engin hoca da bunun farkında olacak ki Adem Alkaşi, Sezer Badur, Murat Sözgelmez, Sakıp Aytaç, Ömer Kandemir transferleri yapıldı. Planlandığı kadar golcü olmaması halinde güçlü savunma planı ortaya çıkmak zorunda olacak.

GÜÇLÜ YANLARI
Oyuncu kalitesi. Gidenlere rağmen hala elinde ligin çok üstünde kalitesi olan temel oyuncu grubu var. Geçen sezon Süper Lig’den düşen 3 takımdan İBB ve Mersin İdman Yurdu Süper Lig’e çıktı, Orduspor da Play-off oynadı. Bunda elde tutulan Süper Lig oyuncularının payı büyük. Antalyaspor’un tüm kayıplarına hala o kaliteye sahip.

ZAYIF YANLARI
Her düşen takımın yaşayabileceği dağılma ihtimali. Geçen sezonki 3 takımda bu olmadı ancak büyük kadro değişimi, çıkabilecek ekonomik sorunlar, uyum problemi, yabancı futbolcuların ve eldeki transfer ihtimali olan isimlerin varlığı her an işleri tersine çevirebilir.

KİLİT OYUNCU 
Lamine Diarra
Süper Lig’deki her başaltı takımın isteyebileceği bir golcü. Geçen sezon takımda işler çok kötü gitmesine rağmen Lig’de 10, Kupa’da 5 gol attı. Kuvveti, hızı ve net sol ayak vuruşlarıyla PTT 1. Lig’in çok üstünde. Şampiyonluk için 15’in üstünde skor katkısı yapması şart.

PATRON
Engin Korukır
Alt liglerde çok takım gezdi, her gittiği yerde heyecan yarattı ama bir türlü uzun süreli bir yerde kalıcı olmadı. Hedefe oynamaya uygun bir karakteri var. Çok hırslı ve kazanmaya oynuyor. Kenardan müdahaleleri radikal olabiliyor. Ancak zaman zaman oyuncularıyla da sorun yaşayabiliyor.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder