21 Eylül 2014 Pazar

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR*

Geçen sezon 14’üncü En golcü Serdar Deliktaş (13) Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur Sarı kart 101 Kırmızı kart 4

Bu sezon en dikkatli izlenmesi gereken takımların başında geliyor. Sanılmasın ki yıllardan beri alışılageldiği gibi sadece iyi futbol oynayan ama ne çıkan ne düşen bir takım olacak! Transferlerden de takımın başına gelen teknik adamdan da bellidir zaten. Nurullah Sağlam şehrinin kulübüne “hayır” demedi ve Süper Lig yolculuğu için kolları sıvadı. Transferde de önemli isimleri getirirken, daha önce Mersin’de yaptığı gibi bildiği ve bazıları eski öğrencisi olanlar var. Ben Yahia, Erdal Güneş, Çağdaş Atan, İbrahim Kaş, Abdullah Halman, Ahmet Üçgün, Armand Deumi, İbrahim Ferdi Coşkun, Ahmet Devret hocanın daha önce çalıştıkları. Sertan Vardar ve Mehmet Nas gibi performans garantisi olanlar da, Bakü’de geçen sezon 17 gol atan pivot santrfor Vagif Javadov da takımın yenileri arasında. Ama elbette ki 14 yılını Newcastle United formasıyla İngiltere Premier Lig’de geçiren süper transfer Shola Ameobi Süper Lig yolundaki en büyük yıldız olması bekleniyor. Bir de Muhammed Demirci beklentileri ve potansiyeliyle de bir kenara atılmaması gerekiyor. Sonuç olarak sadece Play-off’un değil şampiyonluğun adaylarından. Şehir olarak da ikinci Süper Lig takımı için istek giderek artıyor, yavaş yavaş da hazır gibiler. 
A PLANI
Gol, gol, gol! Bu kadro ve teknik adam her maçı kazanmaya oynar, başka türlüsü biraz zor. Yani temel plan hücum. Ameobi, Ben Yahia, Javadov Sertan, Abdullah Halman ve staja gelen Muhammed Demirci’nin olduğu kadro gol yollarında fazla zorlanmaz. Dolayısıyla da Nurullah hoca kalabalık ileri hattına çok güveniyor.

B PLANI

Lig seviyesinin üstünde bu kadar bireysel yeteneği olan takımın B Planına ne kadar ve kaç maçta ihtiyaç duyar bilinmez ama güçlü savunma her zaman devreye girmeye hazır olacak. Ön liberoda Erdal Güneş, Gökay İravul ve Mehmet Nas, geride Çağdaş Atan ve İbrahim Kaş, kalede ise İlker Avcıbay ligin en ez gol yiyen takımı olabilmek için transfer edildi.

GÜÇLÜ YANLARI
Geniş ve bireysel yeteneği yüksek kadro kalitesi. Nurullah hocanın her mevkide alternatifi ve müdahale şansı yüksek. Yani ne 90 dakika içerisinde ne de ilerleyen haftalarda rotasyon sıkıntısı çekmez gibi. Maç alacak adam sayısının fazlalığını ise tekrar etmeye gerek yok.

ZAYIF YANLARI

Bu kadar tecrübeli teknik direktöre ve parlak transfere rağmen işler iyi gitmeyebilir. Ligin sert yapısı ve zemin/stat gerçekleri gibi koşullar zaman zaman onları zorlayabilir. Ve elbette bu lig için çok fazla yıldızın olması sorun potansiyelini taşır her daim. Ayrıca şimdiden ligde hedef takım haline geldiler bile. Rakiplerin en ciddiye alacakları, konsantrasyonlarını en yüksek noktada tutacakları takımların başında olacak.

KİLİT OYUNCU
Shola Ameobi

An itibarıyla ligin açık ara en kariyerli ismi. 14 yıllık Premier Lig geçmişi ve Newcastle formasıyla 70’in üzerinde gol. Nasıl ki Florin Cernat Rizespor’da önceki sezon tek devrede fark yarattıysa ondan da benzerini beklemek gayet doğal. Yani şampiyonluk gelirse mimarı şimdiden belli.

PATRON 
Nurullah Sağlam
Türk futbolunun özel teknik adamlarından. 4’ü Gaziantepspor’la, 10 sezon geçirdi Süper Lig’de. Bu ligde tek devreden biraz daha fazla sürede kurduğu kadroyla Mersin’i Süper Lig’e çıkardı. Ligin kodlarını çok iyi biliyor. Şampiyonluk için daha doğru bir isim düşünülemezdi zaten. Ayrıca “yerli Capello” benzetmesi de ona çok yakışıyor.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder