16 Eylül 2014 Salı

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: ORDUSPOR*

Geçen sezon 3’üncü En golcü Anıl Taşdemir (17) Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur Sarı kart 85 Kırmızı kart 2

Geçen sezon çok istikralı bir lig geçirdiler. 3 ile 4’üncülük arasında gidip geldiler. Ancak bitime birkaç hafta kala yakaladıkları 2’nciliği iyi değerlendiremeyip Play-off’a kaldılar. Sezonun yıldızlarından ve 17 gol atan takımın 10 numarası Anıl Taşdemir ile yaşanan sorunlu süreci daha iyi yönetebilirlerdi. Kritik birkaç maçlarına mal oldu ve 2 puanla direk çıkmayı kaçırdılar. Ligin bitimine bir maç kalan teknik direktör Erkan Sözeri ayrıldı. Bu ayrılık takımın havasını ciddi anlamda etkiledi. Play-off’ta Mersin İdman Yurdu’na 2 maçta da yenilerek elendiler. Önemli ölçüde kadro değişimi yaşayan takımlardan. Ferhat Öztorun, Salih Sefercik, Anıl Taşdemir, Bakary Soro, Eren Özen ve Branimir Subasic gibi 11’in önemli adamları ayrıldı. Adem Sağlam, Emre Aygün, Erkan Sekman, Guy Landel, Ufukhan Bayraktar, Volkan Koçaloğlu ve Ziya Alkurt kalanlar arasında. Takımın başına Fikret Yılmaz geldi. Valeri Fomichev, Yusuf Kurtuluş, Ümit Tütünci, Emrullah Kokoç, Ali Güzeldal, Gökhan Kaba ve Martin Kayongo-Mutumba gibi tecrübeli isimler geldi. Kağıt üstünde iyi transferler olarak görünmelerine rağmen geçen sezonki güçte olmayabilirler.
A PLANI
Kuvvet ve devamlılık. Fiziksel olarak güçlü bir kadro oluştu. Emrullah, Emre Aygun, Gökhan Kaba, Ali Güzeldal, Landel, Mutumba, Tandia ve Valeri Fomichev’i yan yana seremonide görünce fizik avantajı net olarak anlaşılır. Çok tempolu olmayan ama sağlamcı bir takım görmek mümkün. Hücumlarda Landel’in yanı sıra ligin oyun zekası itibarıyla en önemli santrforlarından olan Gökhan Kaba’nın istasyon göreviyle yapacağı işler çok etkili olabilir.

B PLANI

Şut ve kafa topları. Hem Gökhan Kaba’nın sırtı dönük duvar olma beceresi hem de orta oyuncularının şutör oluşunu Fikret hocanın planlarına kattığına şüphe yok. Bunun yanı sıra ligin en uzun takımlarından birinin olması ve Ali ile Landel gibi etkili duran toplar kullanan isimlerin varlığı mor beyazlıların diğer önemli bir artısı.

GÜÇLÜ YANLARI
Arada oyuncusu fazla yok. Ya tecrübeli ve lig ortalamasında ya da genç ve yetenekli oyuncular var takımda. Deneyimlerden ne alınacağı aşağı yukarı belli, Fikret hocayı fazla yanıltmazlar. Asıl beklenti Landel’in öncülüğünü yapacağı Serdar Deniz, Cemre Atmaca, Yasin Ozan, Gökhan Meral, Yasin Şaha, Umut Sönmez ve Ulaş Yalçın’dan oluşan yetenekli gençler. Çoğu PTT 1. Lig’deki ilk yılı olacak. Patlama yapmaya müsait oyuncu çokluğu her daim avantaj olarak görülebilir.
ZAYIF YANLARI
Ayrılan kadro iskeleti. Ferhat, Anıl, Salih, Bakary Soro ve Subasic gibi 5 tane temel oyuncunun yeri dolması zor olabilir. Zira bu isimlerin hepsi önemli transfer yaptı. Gelenler gidenlerin kalitesini yakalaması kolay değil. Bir an önce Süper Lig’e dönmek isteyen yönetim kriz dönemlerini iyi yönetemedi geçen sezon ve 2 maç kala başarılı teknik direktör Erkan Sözeri ayrıldı. Güven kaybını kolay yaşayabilecekleri bir lig olabilir Orduspor için.

KİLİT OYUNCU
Guy Michel Landel
Hücumcu ve skorer atom karınca desek abartı sayılmaz. Geçen sene 9 gol 6 asistle oynadı. Bitmez tükenmez bir enerjisi ve temposu var. İki ceza sahası arasında harika işler yapıyor. Süper Lig’e transfer edilmemesi ve hala PTT 1. Lig’de kalması fazlasıyla ilginç. Ligin en iyi 8 numarası.


PATRON
Fikret Yılmaz
Antrenörlük, kaleci antrenörlüğü ve teknik direktörlük arasında gitti geldi. En son 3 yıl önce tek devreliğine Erciyesspor’un başındaydı. Uzun süre çalışma imkanı bulamadı. İddialı bir kadronun başında önemli bir fırsat yakaladı. Algılardaki kaleci antrenörü ve Burak Yılmaz’ın babası imajını değiştirmek için doğru bir yerde.
 *FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder