27 Eylül 2014 Cumartesi

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: ALBİMO ALANYASPOR*

Geçen sezon 2. Lig Kırmızı Grup’ta 2’nci – Play-off’tan yükseldi En golcü Aydın Çetin (16) Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur Sarı kart 76 Kırmızı kart 4

Geçen sezon Türkiye profesyonel liglerinin en çekişmeli ve dengeli ligiydi 2. Lig Kırmızı Grup. Farklı grup ve sezonlara denk düşseler şampiyonluğun en büyük favorisi olacak kadrolara sahip Altınordu, Ankaragücü, Bandırmaspor, Nazilli Belediyespor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Tepecikspor, Nazilli Belediyespor ve Bugsaşspor ile mücade etti. Zirveden hiç uzaklaşmadı, Altınordu’nun arkasından ligi ikinci bitirdi. Play-off’ta Diyarbakır BŞB’yi ve Ankaragücü’nü ikişer maçta da yenerek finale çıktı. Hatayspor’u da penaltılarla geçerek zorlu sezonun ardından PTT 1. Lig’in yolunu tuttu. Aydın Çetin, Gökhan Kaba, Burak Uça ve Emre Akbaba’nın 55 gollük performansıyla hücumcu bir takım oldu, oynadığı güzel futbolla büyük beğeni topladı. Çıkmayı fazlasıyla hak etti.
A PLANI
Hücum, hücum ve hücum! Geçen sezondaki 9 maçı 4 ve 5 gol atarak kazandılar, 3 attıkları maç sayısı da 4. Gol atamadıkları 7 karşılaşmada ise 4 kez yenildiler. 15 farklı oyuncunun gol atması da bu rakamlara eklenebilir. Mehmet Altıparmak ofansif kadro ve futbolu tercih ediyor. Bu sezon da böyle olacak. Gökhan Kaba ayrıldı ama Serdar Deliktaş, Sinan Özkan, Jonattan Ayite ve Eren Özen gibi ön oyuncuları geldi. Lige uyum sorunu yaşamaması halinde Balıkesirspor etkisi gösterebilirler. Her mevkide top yapan oyunculardan oluşuyor kadro. Kaleci Atacan Öztürk, stoper Cemil Vatansever, sağ bek Sercan Türkeri transferleri buna örnek. Dolayısıyla topa sahip ve hücum alternatifleri güçlü bir kadro.

B PLANI
Geçen sezon iyi kapanan takımlar karşısında pozisyon bulmakta zorlandılar. Bu nedenle olsa forvet, kanat ve forvet arkası alternatiflerini çoğalttı Mehmet Altıparmak. Bekleri biraz daha güçlendirdi. Gol ortalaması düşük ligde yememenin de öneminin farkında Mehmet hoca. Zengin hücum hattı tıkandığında oyunu tutmaya çalışan, pozisyon vermemeye çalışan bir takım olur mu bilinmez ama Alanyaspor’u keyifli ve bol gollü maçlar bekliyor.

GÜÇLÜ YANLARI
Ofansif anlamda alternatifli, güçlü ve yaratıcı oyuncu grubu. Tek ve ya çift forvet, kenar ve forvet arkası anlamında kadro çok zengin. Mesela, Antalyaspor’dan kiralık Emre Akbaba orta saha olarak 15 gol attı geçen sezon. Skor paylaşımında 15 oyuncu vardı, bu sezon da benzeri olması muhtemel. Takviyeler ve elde tutulan kadro buna göre oluştu.

ZAYIF YANLARI
Ligde hemen hemen her takım defansız önlemleri ilk planda tutarken, düşük skorlu maçlar ortaya çıkıyor. Pozisyon ararken ve bulmakta zorlanırken savunmada verilecek açıklar Alanyaspor’un başını ağrıtabilir. Özellikle iç sahada geride bekleyecek ve kontra atağı iyi oynayacak takımlara karşı zorlanabilir.

KİLİT OYUNCU 
Yussif Alhassan Chibsah
5 buçuk sezondur 16 takımlı İsveç liginde 25’in üzerinde maç oynadı. Orta sıra ekiplerden Djurgarden’den geldi. Çapa tarzı ön liberolardan. Takımın Marco Aurelio’su olabilir. Açıkçası olmasında da çok fayda var. Bu kadar ofansif bir takımda defansın önünde hayatı bir rolü olacak.

PATRON
Mehmet Altıparmak

“Alt liglerin Mourinho’su” diyenler azınlıkta değil. Entelektüel birikimin bunda payı var. Çalışkan ama aynı zamanda topla arası çok iyi bir orta saha olarak 10 yıl Süper Lig’de oynadı. Takımlarında da bunu görmek mümkün. Şimdi kendi kurduğu kadroyla bir üst ligde. Ofansif ve güzel futbol anlayışı ligde çok rağbet görmese de kendine güveniyor ve artık başarı zamanının geldiğine inanıyor.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder