19 Eylül 2014 Cuma

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: KARŞIYAKA*

Geçen sezon 8’inci En golcü Sjoerd Ars (9) Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur Sarı kart 105 Kırmızı kart 8

1996’dan beri Süper Lig’den uzak ve her sezona bu hasreti dindirmek için başlıyor. Kulübün ekonomik sıkıntıları hat safhada olmasına rağmen her yaz ve hatta ara transfer döneminde transfer şampiyonlarından biri. Bu sirkülasyona rağmen Play-off’un yakınlarında bitiriyor her defasında ligi. Ama artık taraftar Kaf-Sin-Kaf’tan daha fazlanı bekliyor ve fazlasıyla sabırsızlanıyor. Bu sezon başı önceki dönemler kadar olmasa da yine hareketli geçti. 10’un üzerinde transfer yapıldı. Gelen isimlere bakıldığında Yusuf Şimşek’in hücumcu ve iyi sayılabilecek bir kadro mühendisliği yaptığı görülüyor. Forvete Kahe ve Juninho alındı, Ofoudu ve Can Erdem de elde tutuldu. Bunların arkasına da Onur Okan transfer edildi. Mehmet Sıddık İstemi, Mustafa Aşan, Ramazan Sal, Mahir Şükürov, Yanal Tuncer ve kaleci David Loria geldi, Erdi Kasapoğlu, Mehmet Yiğit, Ali Say, Servan Taştan, Ahmet Arı ve Rıdvan Şimşek devam ediyor. İsim ve kağıt üstünde bakıldığında lig ortalamasının üzerinde potansiyel taşıyan bir oyuncu grubu olduğu muhakkak.

A PLANI
Klasik 4-2-3-1’i iyi oynayabilecek bir kadro kuruldu. Bunun yanı sıra kaledeki Loria, stoperdeki Ramazan Sal, bekler Yanal ve Şükürov, ön liberolar da dahil ayağı ve pas becerisi iyi bir takım çıkıyor ortaya. Dolayısıyla da topa sahip olma yüzdesi yüksek olacak. Bunun getireceği kalabalık hücum imkanları da Yusuf Şimşek’in ana planı olacak. Ayrıca Kahe, Can Erdem ve Ramazan Sal her duran topta rakip için büyük tehlike. Buradan gelecek goller de hesaba katılmalı.  

B PLANI
Ayağı iyi ve hücumcu bir kadronun defans hattı güçlü olmalı. Burada biraz sorun yaşabilir takım. Zira orta sahanın göbeğinde, beklerde ve hatta kısa bir kaleci olan Loria’yı sayarsak fizik güç kapasitesi olarak açık görülebilir. İşte burada B Planını devreye sokmalı Yusuf hoca. Biraz zor görünse de mümkün olduğunca fazla oyuncunun topun arkasına geçmesini sağlamak belirleyici olacak. Kapılacak toplarda da hızlı ve ani hücumlar imdada yetişmeli. Bunu yapacak hızlı ön kenar ve orta sahadaki çabuk oynayacak oyuncuları mevcut. 

GÜÇLÜ YANLARI
Zengin hücum hattı. Juninho, Kahe, Can Erdem, Ofoedu ve arkalarındaki Onur Okan’la ligin tehlikeli ve ofansif kadrolarından biri. Bu 5’li için toplamda 45-50 gol potansiyeli taşıdığını söylemek çok iddialı olmaz. En az 3’ü, en çok da 5’i ama muhtemelen 4’ü aynı anda sahada olacak. Ön libero ve savunma sıkı durursa bu isimler önde pozisyon ve gol için bir yolunu bulur gibi.

ZAYIF YANLARI
Bir türlü dikiş tutmayan kadrolar ve transferler. İşler iyi gitmediğinde devre arasında yine 15 giden-gelen olması muhtemel. Camia ve kulübün yıpranmışlığı nedeniyle üst üste alınacak kötü sonuçlarda dağılma yaşamaya çok müsait bir yapı söz konusu. Taraftar çok etkili ve fazlasıyla sabırsız. Doğal olarak bu da oyuncular ve teknik ekip üzerinde ciddi baskı yaratıyor. 

KİLİT OYUNCU
Onur Okan 
Takımı Fethiyespor küme düştü ama o en iyi çıkış yapanlarından biri oldu geçen sezon. 6 gol 13 asist yaptı ve ligin en iyi 10 numaralarından olduğunu gösterdi. Liderliği, zekası ve final pozisyonunu oynama becerisi çok gelişkin. Forvetler Juninho, Kahe, Can Erdem ve Ofoedu çok şanslı.

PATRON
Yusuf Şimşek

İlk teknik direktör deneyimini 2. Lig’de Turgutluspor’da yaşadı. Ardından Mustafa Denizli ile birlikte Rizespor’daki tek devrelik stajyerliği oldu. Denizlispor’da başladığı Karşıyaka’da bitirdiği geçen sezonda başarılı olduğu söylenebilir. Oyun zekası üst düzey bir futbolcuydu, şimdi bunu teknik adam olarak Karşıyaka’ya taşıma zamanı.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder