23 Eylül 2014 Salı

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: DENİZLİSPOR*

Geçen sezon 10’uncu En golcü Carlos Kahe (10) Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur Sarı kart 91 Kırmızı kart 3

2010’da Süper Lig’den düştüğünden beri her sezon başında benzer senaryo yaşanıyor. Yüksek hedefler, 15-20 transfer ve hayal kırıklığı ile biten sezonlar. Takım çok fazla düşme tehlikesi yaşamadı belki ama Play-off’u da zorlayamadan 9 ila 11’incilik arasında kaldı geçen 4 sezonda. Yönetim sorunları ve ekonomik krizler hiç eksik olmuyor. Teknik adam değişikliklerini saymıyoruz bile. Bu sezon başında yine 15’e yakın isim ayrıldı. Ama bu kez farklı olarak Mustafa Keçeli, Bülent Ertuğrul, Ömer Alp Kulga, Mehmet Cansın Çiçek gibiler elde tutuldu, gelenlerden Veli Acar, İsmail Şahmalı, Rail Malikov takımın eskilerinden. Bunların yanı sıra Gökhan Dinçer, Hakan Ateş, Erçağ Evirgen, Emrah Bozkurt ve Burak Karaduman transferlerinde temel öncelik tecrübe ve devamlılık göze çarpıyor. Bulgar oyuncular Tsevetan Genkov ve Georgi Andanov ise ligin üstünde katkı sağlayacak yabancı transferler. 4 yıldır yaklaşamadığı ilk 6 için her zamankinden fazla şansı olabilir, en azından kadro kağıt üstünde buna uygun.

A PLANI
Oyuncu grubu 4-3-3 ve özellikle 4-2-3-1 çok uygun. Bülent Ertuğrul, Veli Acar ve Burak Karaduman üçlü orta saha için biçilmiş kaftan. Bulgar Andonov, Özcan hocanın hücumdaki merkezi olacak. Emrah, Erçağ ve Genkov ise baş belası olabilecek bir forvet hattı. Biri fırsatçı, biri süratli, biri de güçlü. İlk defa beraber oynayacaklar, ama çok farklı bir skor üretimi çıkabilir. Orta sahayı rakibine bırakmayan ve öndeki 3’lü 4’lüye özgürlük vererek onların yetenekleriyle sonuca gitmek ana plan olacak gibi.

B PLANI

Yan ve duran toplar. Fizikli ve hava toplarında etkili olacak bir takım. Serbest vuruşlar ve kornerlerde 6-7 kişi rakip savunmayı zorlayacaktır. Burada atlanmaması gereken devamlılığı ve enerjisi hiç bitmeyen Hakan Ateş, Mustafa Keçeli ve Gökhan Dinçer’in kenar bindirmeleri. Ayrıca savunma anlamında da kadro mühendisliğinin iyi olduğu söylenebilir, dolayısıyla atamadığında yememeyi başarabilirler.

GÜÇLÜ YANLARI
Tecrübeli ve birbirini tanıyan oyuncu grubu. Daha önce onlarla çalışmış Özcan hocayı güçlü yanlara ekleyebiliriz. İyi bir uyum çıkması muhtemel. Erçağ, Andonov, Emrah, Genkov, Şevki Çınar gibi maç çevirecek bireysel yetenekleri var. Orta saha ve defansta da dengeli, olgun oyuncu grubu var. Ekonomik sorunlardan dolayı bir dağılma yaşanmazsa her takımın zorlanacağı bir rakip olacak.

ZAYIF YANLARI
Yepyeni 11. Her ne kadar deneyimli, bazıları da takımın eskileri de olsa neredeyse 11’in yüzde 80’i yeniden oluşacak. Bu PTT 1. Lig’de çok alışılmamış bir tablo değil belki ama Play-off hedefi için uyum ve takım olma halini çabuk yakalamak durumdalar. Çünkü diğer iddialı kadrolara göre bir tık da olsa kalite sorunu yaşayabilirler.

KİLİT OYUNCU
Georgi Andonov
Sezonun en iyi yabancısı olmaya aday. Rahatlıkla ligin  Pavel Nedved şubesi olabilir. Geçen sezon Bulgaristan liginde 13 gol 7 asitlik performansıyla Beroe’yi kümede tuttu. Forvet arkasında ve kenarlarda oynayabiliyor. Ancak 10 numara pozisyonda katkısı çok daha fazla.

PATRON
Özcan Bizati
Ankaragücü, Gençlerbirliği ile Trabzonspor’da Şenol Güneş ve Ersun Yanal’ın yardımcılığını yaptı. Denizlispor’daki ikinci dönemi. İlk gelişi 3 hafta sürdü ama bir heyecan yaratmıştı, geçen sezon ise ligin rahat bitmesini sağladı. Her ne kadar bu ligde zor olsa da kendi “teknik adam takımını” yaratabilir. 
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder