3 Eylül 2014 Çarşamba

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: TUNCAY KILIÇ*

Mevki: Orta saha Kulüp: Batman Petrolspor Yaş: 17
Keşfedilişi
Daha 9 yaşındayken arkadaşlarının maçını izlemeye gittiğinde Çorum PTT Gençlikspor’un hocası tarafından keşfediliyor. Futbolu sevip sevmediği sorulduğunda cevabı daha o günlerde net olmuş: “Büyük futbolcu olmak istiyorum. Beni takıma alırsanız çok çalışıp başaracağım” Hatta annesi okuldan soğur diye antrenmanlara gitmesin diye onu evde kilitlediğinde de her defasında bir yolunu bulurmuş. 15 yaşında 3. Lig’de Çorumspor’da 17 maç oynadı ve Göztepe’ye transfer oldu. Geçen sezon Suat Kaya birkaç maçta oynattı. 2 senedir gittiği genç milli takımla son olarak Mayıstaki U17 Avrupa Şampiyonası’nda oynadı.

En önemli özellikleri
Tipik bir solak 10 numara. Tüm artıları ve eksileri barındırıyor. Top tekniği, çalım özelliği, oyun zekası ve asist becerisi çok gelişkin. Dikine oynuyor ve devamlı final pasını kolluyor. 1.85 boyuyla farklı bir forvet arkası. İdolü Mesut Özil gibi sade oynadığı zaman çok etkili. Çift yönlü oyununu ve ikili mücadele kalitesini geliştirmeli.

Ne dedi?
Uzun vadeli planlar yapmıyor. 3. Lig’de Batman Petrolspor’da kiralık geçireceği sezonu düşünüyor sadece. Göztepe’ye ve oradan çok daha yükseklere gideceği günler için başlangıç olarak görüyor bunu. Özgüveni ve hırsı Ronaldinho’nun bir anısını kendine şiar edinmesinden belli. “Küçükken beni hep kaleye alıyorlardı, “topa vurmayı bilmiyorsun” diyerek. Şimdiyse hepsi beni televizyondan izliyor”
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısında Yayınlanmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder