17 Eylül 2014 Çarşamba

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: MANİSASPOR*

Geçen sezon 7’nci En golcü Slavko Perovic (19) Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur Sarı kart 84 Kırmızı kart 8

Süper Lig’e iniş çıkışların ekonomik etkisini hala tam olarak üstünden atamadı kulüp. Bunun sonucu olarak da elindeki güçlü ve Play-off’u zorlayan kadroyu tutamadı. 11’deki Murat Gürbüzerol, Eray Ataseven, Bülent Cevahir, Volkan Babacan, Hikmet Balioğlu, Abdülkadir Özgen, Goran Causic, Gökay Iravul, Benjamin Fuchs ve Slavko Perovic ayrıldı. 5-6’sı Süper Lig’e transfer yaptı, birkaçı da PTT 1. Lig’in iddialı takımlarına gitti. Yönetim, geçen sezon yardımcı antrenör olan Tahir Karapınar ile yola devam etme kararı aldı ve genç oyunculara yöneldi. Tahir hoca gençlere güveniyor ve “Ben 5 yıllık takım kurmak hedefi ile Manisaspor’a geldim” diyor. Milli takımın alt yaş kategorilerinde de antrenörlük yapmış olan Tahir Karapınar yüksek potansiyelli gençlerden bir kadro kurdu. Yetenekli ama lig tecrübesi az olan genç oyuncularla riskli bir sezon geçirebilirler. Sezon performansı en belirsiz takımların başında geliyor.

A PLANI
Kolej takımı havası. 80’li ve 90’lı yıllarda çok kullanılan bu deyimi bu sezon Manisaspor için rahatlıkla kullanabiliriz. 20’sinde olan 6-7 oyuncu 11’de oynayacak. Onların arzusu ve kendini ispatlama çabası yeteneklerini sergileme anlamında fırsat olacak. Tahir hocanın da ana planı bu gençlerin gelişimi ve patlaması. Koşan ve mücadeleci bir takım olacağına da şüphe yok.

B PLANI
Gençlerden alınacak performansa güvenen takımın güvenlik sibobu da takımın büyükleri. Subasic, Tayfun, Barbaros, Mikiç, Kenan gibi tecrübelilerin sahaya ağırlıklarını koymaları ve gençlerle birlikte güçlü bir takım hali yaratmaları önemli olacak.

GÜÇLÜ YANLARI
Yetenekli gençler. İlk 6 hedefi beklentisi olan bir takım için en güçlü yan olması öngörülmeyebilir. Ancak bu kadronun en önemli özelliği bu yetenekli gençler. Geçen sezonun devre arasında gelip epey süre alan İsmail Köse, Fenerbahçe’den kiralanan Gökhan Sazdağı, Galatasaray’dan kiralık Oğuzhan Kayar, Dardanel’den alınan Hakan Barış, Gaziantepspor’dan transfer edilen Zeki Sinanoğlu, gurbetçi Kudret Kanoğlu, takımdakilerden Ümit Yasin Arslan ve Burak Can Balcı bu sezon 11’de bol bol forma bulacak. Altınordu ile birlikte ligin yaş ortalaması en düşük takımı. Lig nerde biter bilinmez ama siyah beyazlılarda dikkatli takip edilecek yetenekli gençler göreceğiz fazlasıyla bu sezon.

ZAYIF YANLARI
Sil baştan yeni takım. Hatta bu konuda ligin birincisi sayılabilir. Oluşan kadronun uyumu takımın sıralamasını belirleyecek. Takıma liderlik edecek, sürükleyici iskelet için de alternatif oyuncu sayısı kısıtlı. Tayfun, Subasic, Nikola Mikiç ve Barbaros Barut bu işi iyi yapmalı. Uzun süre sakatlıktan çıkan Kenan Aslanoğlu’nun 10 numaralıktan biraz fazlasını yapması gerekecek.

KİLİT OYUNCU
Branimir Subasic
Orduspor’un Play-off oynamasında büyük payı oldu. 8 gol ve 3 asist ile sezonu tamamladı. Az görünebilir bir santrfor için ama mücadelesi, defansı yıpratıcı ve bozucu özelliği ile farklı güç katkı. Takımın Dirk Kuyt’ı olabilir ve geçen sezonun yıldızı Slavko Perovic’in yokluğunu unutturabilir. 

PATRON
Tahir Karapınar
11 sezonu Süper Lig’de olmak üzere 12 yıllık harika kariyer ve “Altaylı Tahir” ismi ile efsaneleşti İzmir’in siyah beyazlılarında. Antrenörlüğe de kulübünün alt yapısında başladı. 2009’da Altay ile bu ligde -off oynadı. Geçen sezon Kemal Özdeş’in yardımcılığını yaptı. Yani takımda yeni değil ve yabancılık çekmeyecektir. 
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder