24 Eylül 2014 Çarşamba

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: BUCASPOR*

Geçen sezon 9’uncu En golcü Zafer Çevik (13) Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur Sarı kart 85 Kırmızı kart 9

Süper Lig’e çıkıp düştüğü 2010-2011sezonunda, Bülent Uygun’un 20 küsur transferiyle sarsılan kulüp PTT 1. Lig’de hızlıca düzlüğe çıktı. Oyuncu grubunu çabuk toparladı ve ekonomik sorunlara rağmen önceki sezon Sait Karafırtınalar yönetiminde Play-off oynadı, geçen sezonu da korkulu rüya görmeden orta sıralarda tamamladı. 1 yıl aradan sonra Sait hoca takıma döndü. Taylan Antalyalı, Berkay Samancı, Recep Niyaz, Okan Alkan ve Tosiant Ricketts gibi az ama öz oyuncu kaybettiler. Buna rağmen ellerindeki kadro olgunlaştı ve tekrar Süper Lig hedefi dillenmeye başlandı. İzleyenler için keyifli, onlar açısından da heyecanlı bir sezon olacağı muhakkak.

A PLANI
Pas yapmak ve topa sahip olmak. 4-2-3-1’e de 4-4-2’ye de hatta ve hatta 3-5-2’ye uygun bekler, kenarlar ve güçlü orta saha merkezi ana planı oluşturuyor. Yardımlaşan, üçgenleri iyi kuran, kısa al-veri etkili yapan ve topun olduğu yerde kalabalık olan bir takım görmek mümkün olacak. Orta sahayla ve forvet arasında Zafer Çevik’in bitirici işleri de ligdeki sıralamayı belirleyecek. 

B PLANI

Sistem değişikliği ve rotasyona uygun bir kadro Sait hocanın elini rahatlatıyor. Bekleyen ve şans bulduğunda formayı alabilecek yetenekli gençler sırada. Ancak ne olursa olsun bireysel performansların her zaman iş yaptığı bir yer PTT 1. Lig. Dolayısıyla Zafer, Jebrin, İskender, Kaleci Ömer, Yasin gibi isimlerin maç almaları ve kurtarmaları şart gibi.

GÜÇLÜ YANLARI
Takım birlikteliği, olgunlaşan genç ve yetenekli kadro. Ekonomik sorunların en çok gençlere yaradığı kulüplerden biri oldu. Batuhan İşçiler, Taylan Antalyalı, Recep Niyaz, Onur Okan, Emre Şahin, Taha Can Velioğlu, Hakan Çinemre ve Ömer Kahveci bu fırsatı harika değerlendirdi. Taylan ve Recep ayrılsa da kalanlar ve sırasını bekleyenlerin potansiyeli çok fazla. Gençlerin yanı sıra Yasin Avcı, Zafer Çevik, Tamandani Nsaliwa, Luiz Henrique ve İskender Alın gibi bu seviye için fazlasıyla başarmış olgunlar var. Gençlerle uyumları harika ve takım sinerjisi çok iyi. 

ZAYIF YANLARI
Recep Niyaz ve Taylan Antalyalı gibi iki yaratıcı oyuncusunu kaybettiler. Torric Jebrin geldi ama yaratıcılık anlamında kaptan Zafer tek kalabilir. Buna 9 gol atan Ricketts’in ayrılması da eklenebilir ki geçen sezon, daha doğrusu Mehmet Batdal’dan beri santrfor sorunu yaşıyorlar. Pozisyona girmekte ve skor üretiminde işleri çok kolay olmayabilir.

KİLİT OYUNCU
Zafer Çevik
Lider, kaptan ve dinamo. Attığı 13 gol ve yaptığı 6 asiste aldanmayın, öyle “10 numara” filan da değil. Olsa olsa “8 numara’ olur. Koşan, savaşan, gerektiğinde ön liberodan daha fazla stoperlerin arasına giren biri. 7 sarı ve 1 kırmızı kartı da itirazdan sanılmasın. Hücum üretkenliğinin en temel nedeni ise harika oyun zekası ve devamlılığı.
PATRON 
Sait Karafırtınalar
Eski futbolcusu olduğu takımda üçüncü dönemi. Futbol Akademisi yapılanmasında önemli payı oldu. Süper Lig’den düştüklerinde takımın dağılmadan gençlerle ayakta kalmasını sağlayan oldu. Genç oyunculara güveniyor, fırsat ve sorumluluk veriyor. Onları geliştirmeyi çok iyi beceriyor. Bucaspor’a da çok yakışıyor.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder