28 Eylül 2014 Pazar

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: ADANASPOR*

Geçen sezon 12’nci En golcü Tiago Bezerra (17) Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur
Sarı kart 97 Kırmızı kart 9

Son 6 sezonun ikisinde Play-off oynadı, birinde de 2 puanla kaçırdı. Mutlak Süper Lig hedefiyle başlayan bu yıllar kulübü de taraftarı da biraz yıprattı. İlk 10’a bile giremediği geçen sezonda bu yıpranmışlığın etkisi büyük oldu. Bu ligde görülmesi neredeyse imkansız olan bir teknik adam istikrarı var. Geçen sezonun başındaki 8 haftalık bir ayrılığı saymazsak son 3 sezonda olduğu gibi Adana’nın turuncularında Levent Eriş var. Geçen sezonki 12’ncilik ve Play-off’tan uzak 2 yılı geride bırakan turuncularda hedef ilk 6.
A PLANI
Cem Özdemir, Ergin Keleş, Fahri Akyol, Fatih Şen, Merthan Açıl, Tiago Bezerra gibi oyuncuları elinde tutan takım, Atilla Koca, Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Fevzi Özkan, Murat Yılmaz ve Abdullah Karmil gibi az öz isimleri transfer etti. Kadro istikrarını tercih eden Levent Eriş, bunun için devamlılığı yüksek oyunculara sahip. Temposu düşük ama kuvvete dayalı ve sert futbolun oynandığı ligde tecrübeli isimlerin seçilmesi dikkat çekiyor. Fizik gücü üst düzey, sıkıştığında kuvvetiyle rakibine yüklenen, son dakikalı iyi oynayan ve yine bol bol kart gören bir takım olacak. Ligde farklı taktik dizilişler deneyen ender hocalardan olan Levent Eriş, sık sık 3’lü defansı tercih edebiliyor.

B PLANI
Oyuncu ve sistem değişikliğinin yanı sıra Levent Eriş’in sık sık başvurduğu bir yöntem oyuncularının yerini değiştirmek. Bu bazen 1 maçlığına bazen de daha uzun süreliğine olabiliyor. Güçlü orta sahadan kolay kolay vazgeçmeyen Eriş, alternatif olarak rotasyona gidebileceği gibi doğrudan ve risk alarak radikal bir şekilde forvet sayısını arttırma yoluna gidebiliyor. Bunun için de Murat Yılmaz, Ergin Keleş, Sabit Hakan Yılmaz, Cem Özdemir ve Tiago Bezerra gibi forvetler boşuna kadroda değil.

GÜÇLÜ YANLARI
Güç, devamlılık ve oyundan düşmeme. Levent Eriş takımı için klasik olarak söylenebilecek bu özellikler takımın yine en önemli artısı olacak. Bununla birlikte çok geniş olmamakla birlikte olgun oyuncu grubu söz konusu. Bunlara 2-3 sezondur eksik olan alternatifli hücum hattı eklenebilir. Farklı özelliklerdeki forvetler uyumlu olması halinde takım gol yollarında sıkıntı yaşamayabilir.   

ZAYIF YANLARI
Çok kart görme. Top kaybedildiği anda rakibine anında pres uygulayan takımda hamle zamanlamasında hata yapan oyuncular sık sık kart görüyor. Geçen sezonun en çok kart gören ilk üçte 14’er kez ile Abdullah Karmil ve Fatih Şen yer alıyor. Kart tehlikesinin yanı sıra savunmada da sorun yaşıyor Levent Eriş. Tolgahan Acar ile bir türlü istikrarı yakalayamayan takımın kalesinde bu sezon çok daha dengeli olan Atilla Koca olacak. Abdullah, Mehmet Ozan ve Merthan’ın uyum sorunu yaşaması halinde takımın B Planı yok gibi.

KİLİT OYUNCU
Tiago Bezerra
Elbette ki Tiago! 2 yıl aradan sonra geçen sezon tekrar lige döndü ve takımı küme düşmekten kurtardı desek abartı olmaz. 17 gol attı ve 9 asist yaptı. Çok güçlü, zorlayıcı ve defansla boğuşmaktan kaçınmıyor. 7 sarı ve 1 kırmızı kartı da bundan. Topla arası çok iyi ve çalım özelliği ile tek kalsa da pozisyon çıkartabiliyor. Arzulu ve pozisyon bilgisi iyi.

PATRON 
Levent Eriş
Ligin en tecrübelilerinden. Manisaspor’u 2 defa Süper Lig’e çıkarttı, Altay, Diyarbakırspor ve Adanaspor ile Play-off oynadı. Adana Demirspor’u 2. Lig’de şampiyon yaptı. Adanaspor’da kredisi fazla. Hedef maçları çok iyi oynuyor ve futbolcular üzerinde karizmatik etkisi yüksek. Turunculardaki 4’üncü sezonunda dengeli ve güçlü bir kadro kurdu.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder