26 Eylül 2014 Cuma

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: ALTINORDU*

Geçen sezon 2. Lig Kırmızı Grup’ta Şampiyon En golcü Gökhan Karadeniz (27) Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur Sarı kart 67 Kırmızı kart 2

Türk futbolunun belki de gelmiş geçmiş en özel girişimlerinden biri Seyit Mehmet Özkan liderliğindeki devam ediyor. İlk deneme Bucaspor’da yarım kalmıştı, ama bu kez daha sağlamcılar, tutacak gibi. 2 yıl önce şirketleştirilip devralınan kulüpte sportif başarı zaman kaybetmeden geldi, hem de planları bozarak. Tertip-düzen yılında 3. Lig’de, hiç durmadan da geçen sezon 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon oldular. Kurulan genç kadro birkaç takviyeyle 2 lig birden çıktı. Baştan sona zirvede götürdükleri ligi 81 puanla Alanyaspor’un 9 puan önünde bitirdiler. Hem yarışan hem de yetişen olunabileceğini gösterdiler. Şimdi 1-2 sezon PTT 1. Lig’de durma ve altyapıdan gelen yetenekli 97’li jenerasyonunu bekleme niyetindeler. Yani kısacası, tesisleşme bir yana, oyuncu yetiştirme ve altyapı organizasyonuyla Türkiye’de görülmemiş işler oluyor Altınordu’da. Giderek Türkiye’nin futbol gündeminde daha fazla yer bulmaya başlayan girişimi takip etmeye devam!
A PLANI
Taktik, oyun planı, disiplin, total ve güzel futbola dair ne varsa Altınordu’da. Trabzonspor’a giden ve forvet arkası olarak 30’a yakın gol atan Gökhan Karadeniz’in olmamasına rağmen takımda çok şey değişmeyecek. Kalecisinden santrforuna herkesin pas trafiğinde katkısı var. Tuhaf gelebilir ama gerçek anlamda hücum organizasyonu yapan ve futbolun doğrularına sadık bir takım. Giderek de olgunlaşıyor. Hücumda da defansta da birlikte oynamak temel özellikleri. Futbolun sadece tek yönünü oynayan kimse yok, giden Gökhan dahil.

B PLANI
İnşa sürecinde bir takım olduğu için zaman zaman sıkıntıya düşüyorlar. Bu tür durumlarda da bireysel performanslara ihtiyaç olacak. Gökhan bunu geçen sezon yaptı. Ozan Sol, Halil İbrahim Tuna, Engin Güngör, Taha Balcı, yeni transferler Göksu Türkdoğan, Berkay Samancı ve Serkan Göksu maç çevirebilecek isimler arasında sayılabilir.

GÜÇLÜ YANLARI
Gelişmekte olan oyun ve kadro iskeleti. Üçüncü sezonuna giren futbolcu grubunun “takım hali” çok önemli. Yapılan transferler de uyum gösterdi. Bunda doğru teknik ekip istikrarının payı büyük. Ayakları yere sağlam basan bir projenin parçası olmak da takıma büyük özgüven veriyor.

ZAYIF YANLARI
2 sezonda 2 lig yükselen genç kadro fizik ve güç olarak zorlanabilir. Yaş ortalaması yüksek ve sert takımlara karşı çözüm bulmalılar. Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın, “2 sezon çıkmaya oynamayacağız” sözleri küçük ihtimal de olsa bazı bireysel performanslarda hedefsizlik yaratabilir.

KİLİT OYUNCU
Ozan Sol
3. Lig’deki şampiyonlukta 19 golle parladı. Amatörden transfer edildiğinde, “Onu Süper Lig’de oynayacak kadro için aldık” demişti Genel Kaptan Sedat Gündoğdu. Çabukluğu, patlayıcı özelliği, sürati ve yetenekli sol ayağıyla özel bir oyuncu. Sakatlığı ve Gökhan’ın müthiş performansı olunca durgun bir yıl geçirdi. Tekrar çıkışa geçmesi muhtemel.

PATRON
Hüseyin Eroğlu
Buca’dan beri temel ekipte. Projenin ve yarışmacı A Takımın teknik direktörü. Oyuncuların bireysel gelişimine çok büyük etki ediyor. Geniş kadro kullanıyor. Türkiye standartlarının çok üstünde antrenman metotları uyguluyor. Disiplini yanı sıra futbolcularıyla diyalogu çok gelişkin. Zamanı geldiğinde takımıyla birlikte Süper Lig’e doğru yürüyecektir.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder