14 Eylül 2014 Pazar

PTT 1. LİG 2014-2015 SEZON REHBERİ: SAMSUNSPOR*

Geçen sezon 5’inci En golcü Eldin Adilovic (16) Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur Sarı kart 83 Kırmızı kart 2

Bu yılın 18 Mayıs günü Süper Lig’in kapısından döndüler. Play-off finalinde Mersin İdman Yurdu’na 2-0 yenildiler ve 30 sezon mücadele ettikleri lige olan hasretleri en az bir sene daha uzattılar. İlk 6’dan kopmadan geçirdikleri sezonun sonu kötü bitse de yine hedef mutlak olarak Süper Lig olarak belirlendi. Bir önceki gelişinde takımı Süper Lig’e çıkaran Hüseyin Kalpar, bu kez finalde kaybedince yeni sezonda takımın başına Erhan Altın getirildi. Sayıları lig standardı için çok fazla görünmese de Arif Şahin, Atilla Özmen, Cemil Adıcan, Ehiosun Ekigho, Erdem Şen, Haluk Türkeri ve Musa Sinan Yılmazer gibi temel oyuncular ayrıldı. Buna rağmen önemli isimler hala takımda. Ahmet Burak Solakel, Aminu Umar, Eldin Adilovic, Fatih Kılıçkaya, Doğan Erdoğan, Murat Akyüz, Soner Şahin ve Taha Yalçıner devamlılık açısından azımsanmayacak kalitede isimler. Gidenlerin yerine de Recep Niyaz, Serdar Eylik, Ali Zorlu, Hasan Kılıç ve Safa Serbest geldi. Geçen sezonki temposu bu yıl için yetmeyebilir, üstüne çıkmaları gerekecek. Zira çok daha zorlu bir lig onları bekliyor.

A PLANI
Kule ve etrafındaki deliciler. Yani 1.90’lık Adilovic ile ufak partnerleri Recep ve Umar. Ligin en farklı üçlüsü olabilirler. İlginç olduğu kadar da tehlikeli. Bucaspor’da da görüldüğü gibi Recep Niyaz’ın araya attığı bitirici asistleri çok başarılı. Aminu Umar ise çabukluğu ve zorlayıcılığıyla defansın dengesini bozacak. Adilovic ise bu sezon 20 golü bulması işten bile değil. Merkezden gelen güçlere Samsunspor’da kendini bulan Taha gibi yetenekli bir solağın katkıları önemli olacak. Kenarlardan da daha istikrarlı bir Serdar Eylik ofansif anlamda takımı çok zenginleştirir. Elbette ki yaşlanmayan Musa Aydın’ın temposu ve geriden gelen koşularını unutmamak lazım.

B PLANI
Hızlı ve kısa paslar. Bu takımın defans yaparak çok iyi sonuç alması zor görünüyor. Yetenekli ve genç ayaklarıyla sonuca gitmenin yanı sıra pas oyununa yatkın kadro yapısı önemli avantaj. Ligin en yüksek topa sahip olma oranlarından biri olabilir. Üçgenler ve yardımlaşma üst seviyede olması beklenebilir.

GÜÇLÜ YANLARI
Yetenekli hücum hattı. Bu bölgede 5-6 tane lig seviyesinin üstünde oyuncusu var. Gerek bireysel gerekse takım halinde üretken ve pozisyona girmekte zorlanmayacak gibi. Çok fazla oyuncu sirkülasyonu yaşamamış olmak da elbette artı haneye yazılmalı muhakkak. Gençlerin uyum sağlaması halinde faydası katlanarak görülecektir.


ZAYIF YANLARI
Fizik gücü. Recep Niyaz, Serdar Eylik, Ali Zorlu ve Taha Yalçıner’in orta sahada oynadığını düşündüğümüzde, hepsi aynı anda sahada olmasa da ciddi anlamda güç eksiği ortaya çıkıyor. İkili mücadele başarısının çok belirleyici olduğu ligde aşılması gereken en temel eksik gibi görünüyor. Aynı zamanda boy olarak kısa bir takım. Duran toplarda işleri zor.

KİLİT OYUNCU 
Recep Niyaz
Alt yaş kategorilerdeki en yeteneklilerden biriydi. 90’a yakın genç milli oldu. Fenerbahçe’de forma bulamayacağı anlaşılınca Bucaspor’a verildi geçen sezon. Beklentilerin üstünde bir yıl geçirdi. 4 gol 9 asistle oynadı ve ligde hiç zorlanmadı. Süper Lig yolunda fark yaratabilir.  

PATRON
Erhan Altın

Bir buçuk yıl aradan sonra Samsunspor’daki ikinci dönemi. 12 maçta aldığı 9 beraberlikten sonra ayrılmıştı. Denizlispor, Giresunspor ve Kocaelispor dahil tam bir sezon çalışma imkanı bulamadı. Taktik disipline önem veren biri. Geçen sezondan devam edenler ve elindeki gençlerden coşkulu bir takım çıkması muhtemel.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısı Özel Sezon Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder