3 Eylül 2014 Çarşamba

O ŞİMDİ NEREDE? SERKAN ÇALIK*

(YENİ MALATYASPOR)

Türkiye liglerine 3’üncü jenerasyon gurbetçi akınının başlangıcına denk düştü sarüveni. Barış Özbek’le birlikte Galatasaray’a gelişi ve yarattığı heyecan önemliydi. İlk sezonunda Barış kadar olmasa da önemli ölçüde süre aldı. Hakan Şükür’ün olmadığı, Ümit Karan’ın ise yedek kaldığı Trabzon deplasmanında uzaktan attığı galibiyet golü şampiyonluk yolunda önemliydi. 

Türkiye kariyerinde en akılda kalıcı maçı ve golü oldu zaten. Ardından ağır bir sakatlık yaşadı ve 1 yıl futboldan uzak kaldı. Gençlerbirliği’ne transfer oldu ama orada da sakatlıkları devam etti. 2010-2011 sezonunu iyi geçirdi ama tekrar sakatlandı ve lig düştü. Erciyesspor’da fazla yer bulamadı ve Samsunspor’a gitti. Sakatlığın etkileri devam etti ve çok az oynadı. Geçen sezon sağlıklıydı ve 20 küsur maçta forma giydi. 

Ama bir kez daha lig düştü ve Yeni Malatyaspor’a transfer oldu. Halen 28 yaşında ancak ağır sakatlıkları onu çok geriletti. Almanya’dan ilk geldiğinde ufak tefek ama çabuk ve patlayıcı özellikleri sayesinde aldığı tavşan lakabını karşılığını vermeye çalışıyor. Büyük ümitlerle geldiği Türkiye’de belki hayallerinin uzağında ama ısrarla ve fazlasıyla saygıyı hak eden bir şekilde kariyerine devam ediyor.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2014 Sayısında Yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder