23 Haziran 2014 Pazartesi

Islıklanan Messi’den sevgilerle!

(2014 Dünya Kupası Yazıları)
Messi bu kez galiba biraz kızdı! 
“Arjantin’i yenebiliriz, ancak bunun için mucizeye ihtiyacımız var” diyordu maçtan önce İran’ın Portekizli teknik adım Carlos Queiroz. Az daha o mucizeyi gerçekleştiriyorlardı, hatta yazıya da “Mucizenin adı İran!” başlığını da attırıyorlardı. Ama olmadı. Daha doğrusu Messi öyle olmasına izin vermedi. Galiba birileri süper yıldızı bu kez biraz kızdırdı!

Arjantin’e sistem de fayda etmedi!
Pek alışılmadık bir şekilde Lionel Messi, Bosna Hersek maçından sonra oyun sistemini eleştirince Alejandro Sabella en büyük yıldızına kulak vermiş olacak ki üçlü forvetle çıktı İran karşısına. “Artık gerçek santrfor oldum” diyen Napolili Gonzalo Higuain, Agüero ve Messi’nin arasına girdi,  ilk maçta orta sahadaki etkisiz Maxi Rodrigez’in yerine Fernando Gago 11’de başladı, Angel Di Maria da daha rahat sol kenara çıktı. Ancak ne sistem değişikliği, ne farklı oyuncu tercihleri, ne de sonradan giren taraftarın pek sevdiği Ezequiel Lavezzi ile Rodrigo Palasio ikilisi fayda etti. Fayda etmek bir yana, takımda kımıldama dahi olmadı maç boyunca. Zaman zaman %80’lere varan topa sahip olma oranına rağmen üretkenlik yetersizdi. Temposuz oyunla pozisyona girmekte çok zorlandı Arjantin.

O son ıslıklamayı yapmayacaktınız!
Bosna galibiyetine rağmen tatmin edici olmayan futbolun ardından, İran karşısındaki silik, temposuz ve coşkudan uzak oyun taraftarın tepkisini çekti. Artık kupa bekledikleri Lionel Messi de sahada pek görünmeyince son dakikalarda protestolar en büyük yıldızlarına yöneldi. Yani maçın filmini yapsak adını, “Messi’yi de ıslıklarlarmış!” koyabiliriz rahatlıkla. Ama bu tepki süper solağa epey kızdırmış olacak ki kalan birkaç dakikada niyetini bozdu. Ve 90 artıda klasik ayak içiyle uzak köşeye sert plasesiyle günü kurtardı. Gol sevincindeki donuk yüz ifadesi tribünlere “selamdı” sanki. Arjantin kötü futbola rağmen yine kazandı ve gruptan çıktı. Ancak bu futbolla ve üretkenlikten uzak haliyle işi ileriki turlarda zor olduğu da aşikar.

Mucizenin adı İran olabilirdi!
Evet, tabelada günün kaybedeni oldu belki ama gönüllerin kazananı oldu hiç şüphesiz. Mucizeye gerçekten çok yaklaştılar. İran’ın sahadaki en iyilerinden Ashkan Dejagah ve Reza Ghoochannejhad’ın kaçırdıkları iki pozisyon vardı ki mucizenin ucuna kadar sokuldular. Kaçan gollere ne kadar hayıflansalar yeridir yani. Ama yine de, Arjantin’i yenememiş olsalar da, elbette ki 98’deki ABD galibiyeti kadar anlamlı olmasa da, oynanan futbol ve verilen mücadele İran tarihinin unutulmazları arasına girmeyi fazlasıyla hak etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder