15 Haziran 2014 Pazar

Çılgın çılgın Kolombiya!*

(2014 Dünya Kupası Yazıları)
“Ah bir de Radamel Falcao olsaydı!” hayıflanması yapmadan Kolombiya yazısına başlamak ayıp olurdu. Gol atsa da asla bir Falcao olmayan Teofilo Gutierrez’in temposuz ve hareketsiz halini gördükçe turnuva sonuna kadar bol bol ah-vah çekebiliriz Kolombiya adına. River Plate’e gidince biraz kımıldasa da Trabzonspor’daki uyuşuk haliyle alternatifsizliğin keyfini çıkarıyor galiba. Belli ki Jackson Martines onu pek tedirgin etmiyor.

Çılgın çılgın gol sevinci!
Biz beşinci dakikadaki gol sevincinde anlamış olduk ama Kolombiya, oyuncusuyla, kulübesiyle, taraftarıyla bildiğin eğlenmeye gelmiş Brezilya’ya. 3-5 yıl önce popüler olan Apaçi dansını bile kıskandıracak bir sevinç kutlaması gördük. Biraz saçma, biraz şuursuzca ama sonuna kadar sevimli, keyifli ve hesapsızca. Yani “çılgın çılgın” gol sevinci tamamdır, yeni sezonda liglerde görmeye hazırlanalım. Tabi maçta bir de harika tribünler vardı. Ev sahibi Brezilya dahil Kolombiyalılar açık ara en coşkulu, eğlenceli ve turnuvanın keyfini sonuna çıkaracak gibi görünüyorlar. 

İtalyan işi gol!
Maça başlamalarıyla oyun üstünlüğünü almaları ve ardından golü bulmaları bir oldu. 11’deki 6 oyuncu İtalya’dan olunca, asist de gol de Seri A patentlilerden gelmesi normal sayılır. Fiorentina’lı Juan Cuadrado getirdi, devre arasında West Ham’a giden Napoli’li Pablo Armero attı. Eğlenelim derken arada Yunanistan’a pozisyon da verdiler, hatta bizim Theofanis Gekas’ın oyundan çıkarayak golü atıyordu. Ama keyiflerini bozmadı bu direkten dönen top. Sahada pek gözükmeyen, hatta maçı anlatan Birol Reçber’in eski tanıdık torpiliyle ismini birkaç kez fazladan saymasa sahada olduğunu unutacağımız Teofilo Gutierrez, Mario Jardel familyasından olduğunu hatırlattı ve golünü attı. Avrupa’nın en iyi 10 numaralarından biri olma yolunda ilerleyen James Rodriguez’in formsuz bir maç çıkarmasına karşın Kolombiya, gruptan çıkma adına iyi başlamış oldu. 23 yaşına rağmen kariyerine 1 Arjantin, 3 de Portekiz ligi şampiyonluğu sığdıran James Rodriguez’in 90 artı 3’te attığı gol moral olmuştur kendisine, zira Falcao’suz Kolombiya’nın sonraki maçlarda ona daha çok ihtiyacı olacağı kesin.

Yunanistan’a kura çekimi de fayda etmedi!

Belçika, Rusya, Cezayir ve Güney Kore’nin yer aldığı H Grubuyla birlikte turnuvanın en denk güçlerin olduğu grupta olmasını Yunanistan iyi değerlendirebilecek sinyaller vermedi. Fildişi, Japonya ve Kolombiya’ya göre epey geride görünüyor. Samaras, Kone, Mitroglou gibi isimlere rağmen sadece 15 dakika oynayan 37’lik Giorgios Karagounis’un en yaratıcı ayaklara sahip oyuncu olması Yunanistan’ın durumu özetliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder