25 Haziran 2014 Çarşamba

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ*

Mevki: Stoper Kulüp: Gümüşordu Yaş: 18
Keşfedilişi
Hemen hemen her çocuk gibi mahalle arasında futbola başlayanlardan. 10 yaşına geldiğinde babası ve eniştesi Menemespor’un yıldızlarına götürüyor ve orada kulüp kariyeri başlıyor. 4 yıl alt yaş kategorilerinde devam eder. Bucaspor ile oynadıkları Akademi Ligi maçında dikkat çeker ve Bucaspor’a transfer olur. Bucaspor’da geçirilen 2 sezonun ardından Seyit Mehmet Özkan ve ekibiyle birlikte Altınordu’ya geçenlerden. Pilot takımlarda geçiyor 2 yılı. Bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de Gümüşordu formasıyla başarılı bir sezon geçirdi ve U18 Genç Milli takımına seçildi. Pilot takımlarda başarıyla tamamladığı staj döneminin ardından önümüzdeki sezon PTT 1. Lig’de mücadele edecek Altınordu kadrosuna dahil edildi.

En önemli özellikleri
Lider özellikli bir stoper. Alt yapı yıllarında 3-4 sezon boyunca forvet ve orta saha oynadığı için de top tekniği yüksek. Geriden oyun kurmada ve top kullanmada çok başarılı. Futbol zekası, oyun ve pozisyon bilgisi çok gelişkin. 1.86’lık boyuyla kafa toplarında iyi. Tek hamleci bir stoper değil. Göze çarpan en temel eksiği olan çok çabuk olmamasını da iyi zamanlamasıyla kapatıyor şimdilik. Kuvvetine, oyun zekasına ve tekniğine biraz daha geliştirerek ekleyeceği çabuklukla Türkiye standardının üstünde birinci sınıf stoper olabilir.

Ne dedi?
Amatörden milli takıma seçilmesini çok önemsiyor ve orada kalıcı olmak istiyor. Yeni sezonda BAL’dan 3 lig birden yükselerek PTT 1. Lig kadrosunda olacağından dolayı çok mutlu. “Altınordu’da olduğum için çok şanslıyım. Kendimi her anlamıyla geliştirme şansım var” Kısa vadeli kulüp hedefi ise doğal olarak Altınordu formasıyla Süper Lig’e yükselme mücadelesi vermek. Yeteneklerine ve gelişim potansiyeline çok güveniyor. İddialı hali ise kendine şiar olarak belirlediği Liverpool efsanesi Bill Shankly’nin sözünden de belli. “Birinciysen birincisindir, ikinciysen hiçbir şey”
*FourFourTwo Dergisi Haziran 2014 Sayısında Yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder