24 Mart 2014 Pazartesi

Şekerspor’lu futbolcular malzemelerini yaktı!*


Başkentin ve Türk futbolunun köklü kulüplerinden Şekerspor zor günler geçiriyor. 60’lı yıllardaki parlak 1. Lig yıllarını mumla arayan yeşil beyazlılar, 3. Lig 3. Grup’ta mücadele ediyor. Başkent temsilcisi şubat ayı içerisinde sportif konularla değil, Şeker Fabrikası tesislerinden çıkarılması ve futbolcuların bu uygulamaya verdiği tepkiyle gündeme geldi. Tesislerde kimsenin olmadığı bir saatte Şeker Fabrikası görevlileri takımının tüm malzemelerini tesis dışına çıkarınca futbolcular eşine az rastlanan bir tepki gösterdi. Futbolcular dışarı atılan malzemelerini tesislerin önünde ateşe verdi ve durumu protesto etti.


Görülmemiş protesto!
Kulüp ile fabrika yönetimi arasında tesis konusunda bir süredir devam eden sorun neticesinde Şeker Fabrikası Ankara Tesisleri’ni kullanan Şekerspor AŞ yargı kararı ile tesislerinden çıkarıldı. Şaşkınlığını ve tepkisini dile getiren kulüp başkanı Orhan Kapelman, fabrika yönetiminden sezon sonuna kadar sözlü izin aldıklarını ama bu durum karşısında da adeta şok olduklarını söyledi. “Liglerin bitmesine 13 hafta kala kapının önüne bırakıldık. Kira borcumuz var. Ama bizimle konuşulmuş ve sezon sonuna kadar bize izin verilmişti. O zaman geldiğinde de oturup bu konuyu konuşacaktık. 3 bin liradan 40 bin liraya çıkarılmasının ardından kira ödememeye karar verdik. Çünkü bu konuyu adli mercilere taşıdık. Bunun üzerine karşı taraf bize tahliye davası açtı ve daha çabuk sonuçlandırdı ve kapının önüne koydu. Biz de hukuki açıdan her konuda hakkımız arayacağız. Bu Türk futbolu için çık acı bir şey.”

Takım 3. Lig’de zor günler geçiriyor!

3 yıl önce Şekerspor’u 5 Milyon 700 Bin TL’ye satın alan Orhan Kapelman, 2 yıllık yapılanmanın ardından, “5 yıl içinde Süper Lig” sloganıyla hedef büyüttü. Ancak kulüpte işler sportif olarak da iyi gitmiyor ve takım 3. Lig 3. Grup’ta kümede kalma mücadelesi veriyor. Tesis ve ekonomik sıkıntıların yanı sıra ligdeki kötü gidişi durdurmak niyetiyle yeşil beyazlı yönetim, 22. Haftaya kadar 5 kez teknik adam değişikliğine gitti.

*FourFourTwo Dergisi Mart 2014 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder