6 Mart 2014 Perşembe

Bayern Münih patentli forvet: Deniz Yılmaz*

Bu ligde artık bambaşka bir forvet var: Deniz Yılmaz!
Geçen sezonun ikinci yarısında SB Elazığspor’da parlayan ve transfer döneminde epey konuşulan Serdar Gürler olurken, bu sezon yeni bir yıldız adayı çıktı sahneye: Deniz Yılmaz. Aslında Süper Lig’de yeni bir isim olunca, öyle pek genç filan da sanılmasın; yaşı 26. Üstelik bilinmeyen biri de değil; U21 dahil alt yaş kategorilerinde 60’a yakın kez milli.

Patent Bayern Münih’ten!
Bayern Münih alt yapısı çıkışlı olması ve özellikle Bayern’in U19 takımıyla 2005-2007 yıllarında gösterdiği performans daha da dikkatli takip edilmesini sağladı. Ancak ilk dönemlerindeki bu çıkışını üst yapıya taşıyamadı, ta ki Mainz 05’in ikinci takımıyla bölgesel ligde geçirdiği 2011-2012 sezonuna kadar. 10 gol attı ve düzenli oynadı. Asıl ve daha güçlü dikkat çekişi ve Süper Lig’e transferini sağlayan ise ertesi sezon Bundesliga II’de SC Paderborn 07 ile geçirdiği sezon oldu. 25 maç oynadı, 5 gol attı. Geçtiğimiz yaz sessiz sedasız SB Elazığspor’a 4 yıllığına imza attı.

Penaltıcı, pasör, zeki ve total bir forvet…
Süper Lig’de sahaya çıktığı ilk iki maçta da gol attı. Sonrasında Okan Buruk’un gelişine kadar sessiz kaldı. Ve 13. haftayla birlikte gollerine başladı. 23 maçın 18’inde forma giydi ve 11 gol attı. Attığı gollerin önemli bir kısmı zor pozisyonlarda çıkardığı net vuruşlardan geldi. 4 tane de penaltıdan golü var.


İlk bakışta iki ismi andırıyor; Napoli’ni formda Arjantinli golcüsü Gonzalo Higuain ve Wolfsburg’un Hırvat forveti İvica Oliç. Kalıplı fiziğinin çok atletik olduğu söylenemez, belki ondandır da biraz ağırmış gibi görünmesi. Ama şu net: üst seviye bir oyun görüşü, çevre kontrolü ve futbol zekasına sahip. Topu hiç bekletmeden hızlı kullanması, pas trafiğinde neredeyse bir oyun kurucu gibi olması ve etrafındakilere pozisyon yaratması futbol zekasının ürünü. Bu özelliği, Elazığspor’un topu kapar kapmaz çıktığı hızlı ataklarında belirleyici oluyor. Pazar günkü Sivasspor maçından iki pozisyon; Onur’a yapılan penaltı öncesinde kapılan topta ilk olarak şut kararı verdi ama saliseler içinde vazgeçerek daha uygun pozisyondaki arkadaşına çıkardığı pas; Serdar Özkan’ın golünde sırtı dönük aldığı topu sağ ayağı ile kontrolü ve hemen sol ayağı ile verdiği ara pas onun için klasik örnek durumda. Attığı 4 penaltıyı da, ki 2’si aynı maçta, farklı vuruş tarzıyla ve her defasında değişik yere kullanması önemli bir özgüven, rahatlık ve ayak becerisinin göstergesi. Kuvvetli ve mücadeleci olduğu için defansla boğuşmaktan kaçmıyor. İştahlı, coşkulu ve savaşçı bir hali var sahada. Sağı ve solundaki koşucular, Serdar Gürler ve Serdar Özkan ile top alışverişi çok iyi. Devre arasında forvetin arkasına gelen Rodrigo Tello da 4’lü hücum hattının eksik parçasını tamamladı. 6 maçta 13 puan toplayan Elazığspor ikinci yarının en formda takımı olurken, Deniz 6 golle başrolü üstlendi. Devre arasında Bursaspor, onu tesislerine kadar getirtti ama imza attıramadı ve elinden kaçırdı. Sezonu bu form durumuyla tamamlarsa önümüzdeki yaz yurtiçi transferin 1 numaralı ismi olması muhtemel…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder