7 Mart 2014 Cuma

1. Lig’de şampiyonluk yarışına Yılmaz Hoca da karıştı…*

Rutin bir haberle karşınızdayız: Yılmaz Vural yeni takımıyla anlaştı. Hocanın bu kez durağı Mersin İdman Yurdu…
Diego Maradona’nın her yaptığının olay olması gibi, Lionel Messi’nin düzineleri aşan kırdığı rekorları gibi, Jose Mourinho’nun hiç bitmek bilmeyen laf atmaları gibi bir durum bu aslında… Tam artık sıradanlaşıyormuş gibi olurken, bir bakıyorsunuz yine habere konu oluveriyorlar. Yılmaz Vural da bir anlamıyla böyle bir figür Türk futbolunda. Takım çalıştırırken başka, boşta geçirdiği dönemlerde başka… Hepimizin çok çok iyi bildiği gibi her türlü ve her hali haberlerin konusu olmayı başarıyor… 28’inci kez olan bir şey haber olur mu? Her zaman ve her koşulda olmayabilir, ama söz konusu Yılmaz hoca ise, elbette ki olur! Başına geçtiği takımlar ve teknik direktörlük için gittiği şehirlerin haritası çizildi defalarca, her yeni imzada Türkiye haritası biraz daha doluyor. “Ha gayret hocam, yakında atlasta yer kalmayacak” diyesi de gelmiyor değil yani insanın!

21’inci şehirde, 23’üncü takımla 28’inci kez…
Süper Lig’de zor günler geçiren, düşme tehlikesi yaşayan ya da 1. Lig’de şampiyonluğa oynayan takımda, bazen de memleketinin takımı Sakaryaspor zor günlerinde teknik adam sorunu yaşadığında hemen ilk o gelir akla. 21’inci şehirde, 23’üncü farklı takımım başına geçti. Bazılarında 2’nci turu yapınca da, ki hatta Bursaspor’da üç, 28’inci defa teknik direktör olarak işe koyuluyor 61 yaşındaki futbol adamı.

“Hedef düşmeme değil hocam, şampiyonluk!”
Hocanın yeni durağı bu sezon Süper Lig’den düşen Mersin İdman Yurdu… Kırmızı mavililerde hedef, hiç yıl kaybetmeden düştüğü gibi geri çıkmak. Sezon başı kadro neredeyse sil baştan kuruldu, takımın başına da Hakan Kutlu getirildi. 8-10 tane güçlü kadro içerisinde ligi uzun süre ilk 3-4’te götürdü takım. Play-off hattının da dışına hiç çıkmadı aslında. Ama başkan Ali Kahramanlı ve yönetim doğrudan yükselmeyi beklerken, son haftalarda kötü sonuçlar alınınca hoca değişikliğine gitme kararı alındı. Bu arada, “Hocamızın arkasındayız” açıklamasının hiçbir inandırıcılığı kalmadığı memleket futbol ortamında Hakan Kutlu’nun gidişi ve Yılmaz Vural’ın gelişi Türk futbolunun kulüp – teknik adam ayrılık klasikleri arasına girdi bile. Başkan Ali Kahramanlı Çarşamba günü, “Hocamızın arkasındayız” demesinin üstünden 1 gün bile geçmeden Yılmaz Vural ile imza töreninde hocaya teşekkür ediyor ve şampiyonluk için mesaj veriyordu. “Kendisine Süper Lig takımları da dahil olmak üzere ciddi teklifler gitti ama sağolsun tercihini Mersin’den yana yaptı. Bu bizim için büyük bir onur ve gurur. Biz kendisine güveniyoruz. Son 10 haftada kenetlenmemiz lazım” Deneyimli bir kadroya sahip olduklarını söyleyen Yılmaz Vural da, hedeflerini açıklarken bu sezon ve şampiyonlukla yetinmedi. “Uzun vadede kulübümüz niye Süper Lig’de, UEFA Kupası’nda olmasın, Şampiyonlar Ligi’ne çıkmasın. Bu bir hayal değil. En canlı örneği Bursaspor”

Yılmaz hocayı zor rakipler bekliyor…
Mehmet Yıldız, Ali Tandoğan, Sinan Kaloğlu, Ben Yahia, Ahmet Şahin ve Murat Ceylan’ın da aralarında olduğu 15-16 tane Süper Lig tecrübesine sahip oyuncusu var Mersin İdman Yurdu’nun. İlk 2 ve Play-off için en güçlü rakipleri ise Ankaraspor, İBB, Orduspor, Balıkesirspor, Samsunspor, Manisaspor ve biraz geride kalmış olsa da Bucaspor. Daha önce Eskişehirspor, Sarıyerspor ve Antalyaspor ile bu ligde şampiyonluk yaşayan Yılmaz hoca, kalan 10 haftalık final koşusunda bu başarıyı tekrarlayabilecek mi bilinmez ama varlığı ile lige renk katacağı kesin… 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder