26 Mart 2014 Çarşamba

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: FIRAT BİLEM*

Mevki: Sol bek / Kulüp: Balçova Belediyespor / Yaş: 18

Keşfedilişi
Doğuştan futbolcu tabiri bile onun için hafif kalabilir. Anne karnında o kadar çok tekmeler atmış ki, zaten futbolcu olması bekleniyormuş ailede. “Kendimi bildim bileli futbol oynuyorum. 4 yaşındayken evimizin bodrumu düzinelerce plastik topla doluydu” diyerek futbolla olan bağını anlatıyor. Mahallede duvarına işaretlediği hedefe şut çekerken onu gören amcası Kasımpaşa’nın seçmelerine götürmüş. 700 kişi arasından seçilmeyi başaran 2 kişiden biri olur. Sezon başında profesyonel oldu ve tecrübe kazanması için 3. Lig’e kiralandı. Düzenli 11’de oynuyor. 2013 Kasımından beri de genç milli takımlara çağırılıyor.

En önemli özellikleri
Topu ve hücumu seven ama oyunun çift yönünü de ihmal etmeden iyi oynayan bir sol bek. İdolü Real Madrid’li Marcelo olmasından da anlaşılacağı gibi çalımı da pek seviyor. Sevdiği kadar da beceriyor; birebirde çok etkili, asist katkısı yüksek. Güçlü fiziğine çocukluğundan gelen çalışkanlığı da eklenince tempo ve dayanıklılığını kolayca geliştiriyor. Savunmada fiziksel avantajını etkili kullanıyor. Oyun görüşü gelişkin olduğu için de özellikle pozisyon almada ve ters kademelerde başarılı.

Ne dedi?
Önümüzdeki sezon Kasımpaşa ile birlikte Süper Lig’de olmak kısa vadeli hedefi. Avrupa kulüplerinde futbol oynamak gibi bir hedefi yok şimdilik. Uzun vadeli amacı ise 3 büyükler ve A Milli takım. Mottosu da mücadeleci futbol kişiliğine uygun: “Vazgeçmeyi düşündüğün an, neden başladığını hatırla.”

*FourFourTwo Dergisi Mart 2014 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder