4 Mart 2014 Salı

Altınordu “Lider Benim” dedi… Altınordu geliyor…*

Bucaspor Futbol Akademisi’yle yarım kalan işi tamamlamak için yaklaşık 2 sene önce Altınordu armasıyla yoluna devam eden Seyit Mehmet Özkan ve “dev” ekibinin yaptıkları cılız da olsa değer görmeye başladı yavaş yavaş memleketin futbol ortamında! FourFourTwo dergisi de sık sık, adım adım gelen bu futbol devrimini sayfalarına taşıyor… Ama öte yandan yarışmacı olan A Takım şimdiden planlamanın ilerisine geçti bile… Tertip - düzen yılı olarak öngörülen geçen sezonda dahi planları bozdu ve 3. Lig’de şampiyon oldu.

2. Lig Beyaz Grup’ta liderlik geldi..,
Ankargücü, Alanyaspor, Bandırmaspor, Bugsaşspor, Nazilli Belediyespor, Diyarbakır BŞB gibi güçlü şampiyonluk adaylarının olduğu 2. Lig Kırmızı Grup’ta ne yapacağı merak ediliyordu Altınordu’nun… Takım ligin başında biraz sendeledi ve ilk 7 haftada sadece 11 puan toplayabildi. Ancak 5-0’lık Güngören maçıyla çıkış başladı ve 16. Haftada liderlik koltuğuna oturdu…

Ankaragücü karşısında da “lider benim” dedi…
Gökhan Karadeniz’in öncülüğünde lige ağırlığını koyan Ege ekibi, 24. Haftada şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden Ankaragücü’nü ağırladı İzmir Alsancak’ta… Mehmet Çakır’lı, Selim Teber’li, Erhan Güven’li, Serhat Akyüz’lü Süper Lig patentli oyuncuların başını çektiği Ankaragücü karşısında ilk yarı tutuk kaldı Altınordu’nun gençleri. Ancak maçın ikinci yarısında ligin üstünde kalitede bir futbol vardı sahada. Takımın ve ligin yıldızı Gökhan Karadeniz yine bir frikik golüyle takımın öne geçirdi. 66’da Mehmet Erdem’in kırmızı kart görmesiyle Ankaragücü 10 kişi kaldı. Artık maçın kopması beklenirken sarı lacivertliler çok iyi bir tepki verdi ve Emre Taşdemir ile eşitliği sağladı. Altınordu Halil İbrahim ile tekrar öne geçse de, 88’de bu defa frikikten Selim Teber eşitliği sağladı. Ancak Gökhan Karadeniz yine taşıdığı yıldız potansiyelinin gereğini yaptı ve final pozisyonu oynama becerisiyle galibiyeti getirdi. 24 yaşındaki solak, 90 artı 4’te skoru belirlerken ligdeki 20’nci golüne imza attı. Son 10 haftaya girilen ligde Altınordu, ikinci sıradaki Alanyaspor ile puan farkını 4’e, üçüncü Ankaragücü ile 6’ya çıkartarak liderliğini sürdürdü.

Kulüp plan ve hedefler altüst!

Şampiyonluk için büyük avantaj yakalayan teknik direktör Hüseyin Eroğlu’nun öğrencileri, geçen sezon olduğu gibi kulüp planlamasını bozacak gibi görünüyor! Zira, Altınordu’nun sportif planlamasında PTT 1. Lig için hedef yılı 2017. Yani takım, bu performansıyla öngörülenden 3 yıl önce 1. Lig’de olmaya doğru ilerliyor. “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” nitelikleriyle donanmış “Gerçek Profesyonel Futbolcular” yetiştirmek için yola koyulan Altınordu, 2 yıl bile dolmadan yarışmacı bir takım oluşturmayı şimdiden başarmış gibi görünüyor. Kulüp hedeflerinde Süper Lig için belirlenen yıl ise 2020. Ama kim bilir, böyle giderse, çok değil, sadece 2-3 sezon sonra Altınordu’yu Süper Lig’de görmemiz işten bile olmayabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder