2 Eylül 2015 Çarşamba

O ŞİMDİ NEREDE? JABA*

(KUŞADASISPOR: BAL)

2004 yazında Süper Lig’in yeni takımlarından, o dönemki adıyla Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor, 5 Brezilyalı oyuncu transfer ederek sezona sansasyonel bir giriş yaptı. Her ne kadar kaleci Fabio Noronha ve forvetlerden Jose Sobrinho kalıcı olamasalar da diğer 3 Brezilyalı uzun yıllar boyunca Türkiye futbolunda kendine yer buldu. Fenerbahçe, Bursaspor ve son olarak Mersin İdman Yurdu forması giyen sol bek Wederson, Antalyaspor’da uzun yıllar oynayan, 2 sezondur da Mersin İdman Yurdu’nda mücadele eden kenar forvet Tita Süper Lig’in istikrarlılarından oldular.

5’inci Brezilyalı ise Silvino Joao de Carvalho, yani bizim de bildiğimiz adıyla Jaba. Kısa boyu, geniş omuzları ve “parantez” bacak yapısıyla farklı bir santrfor tipi olarak 5 isim arasında ilk anda en dikkat çekeni oldu. 17 gol attığı harika ilk sezonuna rağmen Wederson ile Tita kadar uzun ve istikrarlı Süper Lig yılları olmadı. Ankaraspor ve Ankaragücü’nde geçirdiği sonraki 4 sezonda da 10-12 gol barajını tutturdu. 2009’da Azerbaycan’ın FC Bakü takımına transfer oldu, orada kupa şampiyonluğu yaşadı. 2012’nin başında vasat bir Antalyaspor süreci yaşadıktan sonra ülkesinde alt lig takımlarında 2 yıl geçirdi. 

Geçen sezonu FC Bakü’ye döndü ama bu kez ilk dönemdeki başarılı görüntüsünden uzaktı. 34 yaşındaki santrforun bu yaz tekrar Türkiye’ye yolu düştü. Bu kez durağı son ayrıldığı seviyenin epey altında, Bölgesel Amatör Ligi takımlarından Kuşadasıspor oldu. Nasıl bir performans sergiler bilinmez ama imza töreninde kırık ve sevimli Türkçesiyle iddialı açıklamalar yapmayı ihmal etmedi. “Hedefimiz 3. Lig’e çıkmak. Bunun içinde üzerime ne düşerse onu yapacağım. Motivasyonumuz çok iyi. İnanıyorum ki bu sene %100 gol kralı olacağım!” 
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder