3 Eylül 2015 Perşembe

2015-2016 SEZONUNDA PTT 1. LİG’İN YENİ 5 YABANCISI*

Adriano Facchini: Kardemir Karabükspor
4 yıldır Portekiz Premier Lig takımlarından Gil Vicente’nin 1 numarasıydı. Geçen sezon takımının küme düşmesine rağmen ligin en iyi kalecilerinden biri olarak kabul edildi. 32 yaşındaki kaleci, kalitesi ve kariyerine bakınca net bir transfer başarısıdır. Karabükspor’un şampiyonluk mücadelesindeki en büyük kozlarından olacak.  

Ousmane N'Diaye: Samsunspor
24 yaşındaki Senegalli stoper, 4 yıldır Fransa 2. Lig takımlarından Arles’te 100’ü aşkın maça çaktı ve önemli deneyim elde etti. Yaşının çok üstünde bir oyun olgunluğu ile defansın lideri olduğunu daha ilk maçta gösterdi. Fizik yapısı, çabukluğu, hamle zamanlaması ve oyun görüşü itibarıyla bu lig seviyesinin üstünde. Yaşı da göz ününe alınınca burada kalıcı değil gibi.

Leandrinho: Denizlispor
Daha ilk haftada Alanyaspor’a attığı 2 gol ligin en dikkat çekenlerinden biri olacağının habercisi olarak görülebilir. İki kenarda da oynayabilen, hızlı, dikine giden ve doğrudan kaleyi düşünen kenar forvet tipi. Sahada olduğu gibi kariyerinde de fazlaca seyyahlık etmiş 29 yaşındaki Brezilyalı, en son Meksika’nın Atletico San Luis takımındaydı. Yeşil siyahlıların en önemli transferlerinden biri olmasının yanı sıra lige renk ve kalite katacağı kesin.

Leroy George: Göztepe
Transfer şampiyonunun en merak edilen isimlerinden biriydi. Daha iyi bir çıkış yapması beklenen potansiyellerden biri olarak Hollanda Eredivisie’de 7 sezon geçirdi. O çıkışı yapamasa da Utrecht ve NEC Nijmegen’de düzenli 11’deydi. Son 2 yıldır Azerbaycan’daydı. Harika bir dönem geçirdiği Qarabağ Ağdam ile takımın en önemli yıldızlarından biri olarak 2 lig şampiyonluğu yaşadı. Santrforun arkası ve yanında extra işler yapan, gezici, lig seviyesi için süper solak olarak görülebilir rahatlıkla. Asist ve golleriyle toplamda skor katkısı 20’yi bulması muhtemel.

Pote: Adana Demirspor
Net bir santrfor. Güçlü, top tutan, ayakları iyi, gerektiğinde yer değiştiren biri... Lige Ayite, Emenike, Zenke benzeri bir etki yapması zor değil. Yanları ve arkasındakilerle iyi uyum sağlarsa en fazla takımına seviye atlatır. Almanya ve Fransa 2. Liglerdeki yıllarınin ardından geçen sezon Kıbrıs Rum Kesimi’nde Omonia Nicosia formasıyla 19 gol attı.
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder