2 Eylül 2015 Çarşamba

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: OĞUZHAN PALAZ*

Kulüp: Ofspor (Kiralık) Mevki: Santrfor Yaş: 18
Keşfedilişi
Ailesi boş vakitlerini kötü geçirmesin diye 2008 yazında Manisa Belediyespor Futbol Okulu’na kaydeder. Ancak futbol okulu süreci çok kısa sürer ve daha ilk antrenmanda çok beğenilip lisansı çıkarılır. Gelişimi dikkat çekince de yaklaşık 4 yıl sonra Manisaspor’a transfer olur. Geçen sezonun başında A Takıma yükselip profesyonel oldu. İlk yarıda kupa ve ligdeki maçlarda zaman zaman süre aldı. Tecrübe kazanması için devre arasında, “Mücadele kapasiteme çok katkısı oldu” dediği 3. Lig takımlarından Balçova Yaşamspor’a kiralandı. 15’e yakın maçta forma giydi ve Şubat ile Nisan ayında U18 Genç Milli takımlara davet edildi. Bu sezon başında bu kez 3. Lig ekiplerinden Ofspor’a kiralandı.

En önemli özellikleri
Tam bir modern tek santrfor tipi. Sırtı dönük etkili, hava topları gelişkin, istasyon olma özelliğinin yanı sıra topla da çok becerikli. Kenarlara fazla gitmeyen ama topla yüzünü kaleye döndüğünde direkt rakibinin üstüne gidebilen biri. Stili kendisinin de çok beğenip takip ettiği Robert Lewandowski’ye benzetilebilir. Çabukluk ve hız konusunda kendisini geliştirmesi halinde birinci sınıf santrfor potansiyeline fazlasıyla sahip.

Ne dedi?
“Bu sezon Ofspor’da 18-20 gol atmak istiyorum” diyerek bu sezonluk rotasını belirlemiş. Orta ve uzun vadedeyse pek çok genç oyuncunun aksine illa da, “3 büyükler olsun” demiyor. “3-4 yıl içinde Süper Lig’in banko oyuncusu olmak istiyorum. Sonrasında ise doğrudan Avrupa hayallerim var”
*FourFourTwo Dergisi Eylül 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder