1 Ocak 2014 Çarşamba

Reha Kapsal Şanlıurfaspor’da…*

 Bu kez olacak gibi! 
1969 yılında Şanlıurfa’daki Kahraman Uyanışspor ve Beşiktaş ile birlikte üçüncü kulüp olan 11 Nisanspor’un da birleşmesiyle kurulur Şanlıurfaspor. Reha hocanın doğum günü ne olsa beğenirsiniz: 11 Nisan. Reha Kapsal 1963 doğumlu, şehrin il plaka numarası da malum, 63. Dahası da var; Urfa’nın eski isimlerinden bazıları Ruhha, Ar-Ruha ve Reha… Ee daha ne olsun, boşuna değildir elbet bu tesadüfler! Sihirli buldu, hemencecik anlamlar yükledi ve şampiyonluğun habercisi saydı bu denk düşmeleri Süper Lig özlemindeki taraftarlar.
Ve belki de bu yüzden normal şartlarda burun kıvırabileceği, şanı - şöhretini yeterli bulmayabileceği Reha Kapsal ismini hızlıca ve büyük coşkuyla sahiplendi. “Şimdi tamam, şampiyonluğu getirecek hoca bulundu! Hatta taktik ve sistem hocasıymış da!”

Bu sezonki 3. teknik direktör
Aslında yönetimin gözü başka isimlerdeydi birkaç hafta öncesine kadar. Takım sezona kötü başladı ve 5. haftadan sonra teknik direktör Raşit Çetiner ile yollar ayrıldı. Yönetim Yılmaz Vural ve Nurullah Sağlam’ı ikna etmek için büyük çaba sarf etti. Ama iki teknik direktör de “oyuncak dükkanına girmiş şımarık zengin çocuk” misali 2 sezondur oluşturulan mühendisliği problemli ve şişkin kadro yapısından dolayı görevi kabul etmedi. O dönemde Raşit Çetiner’in yardımcısı Ömer Can Göksu çıktı takımın başında ama yönetim 8 haftalık süreçten sonra yine yol ayrımına gitti ve Reha Kapsal ile anlaşmaya varıldı.
Kulüp ile Reha Kapsal profiline bakıldığında iki farklı yapının parçaları, başka tarzların buluşması gibi duruyor genel fotoğraf. Ersun Yanal ve Önder Özen çizgisine daha yakın bir futbol adamı Reha Kapsal. Sanki Yılmaz Vural daha bir denk düşüyor gibiydi transfer hovardası kulübe. Bu yüzden de son Karşıyaka ve kısa süren Manisaspor deneyimlerinde olduğu gibi, acaba yine mi yanlış zamanda yanlış takımı tercih etti diye soru işaretleri oluştu hemen!


Başarı hemen şimdi!
Futbolcuların, teknik adamların, yönetimlerin, ekonomik yapıların, hedeflerin çok sık ve hızlı değiştiği PTT 1. Lig’de sistem ve yapı oluşturmak çok zor. Başarıyı getiren kısa vadeli çözümler ve hızlıca oluşturulan uyumlu kadrolar oldu son yıllarda. Geçen sezonun ilk iki takımında olduğu gibi; Kayseri Erciyesspor Osman Özköylü’nün bildiği ve tanıdığı oyunculardan oluşturduğu kadro ile Çaykur Rizespor’da ise Mustafa Denizli’nin devre arasında yaptığı 6 tane belirleyici transferin başarısıyla geldi şampiyonluk.
1,5 yıllık anlaşmayla takımın başına gelen Reha Kapsal’ın baştan kadro oluşturma ve sistem kurma zamanı yok. Zira yönetim, camia ve taraftar bu sezon Süper Lig’i istiyor ve bunun için fazlasıyla sabırsız. Hocanın imza töreninde, “sezon arasında takıma gerektiği mevkilerde takviyeler yapacağız” cümlesi de kısa vadeli çözüme odaklandığını gösteriyor zaten. Hedef teknik adam tanımlamasına da uyuyor Reha Kapsal. Altay ve Ankaraspor ile Süper Lige yükseldi, Karşıyaka ile de uzatmalarda dramatik bir şekilde kaybettiği Play- off tecrübesi yaşadı.

Zor kadro…
Reha Kapsal’ın elinde Fevzi Elmas, Ozan Tahtaişleyen, Sedat Ağçay, Alfred Sankoh, Mehmet Ayaz gibi istikrarlı ve bel bağlanabilecek oyuncular olduğu gibi, Yasin Avcı, Emmanuel Banahene ve İsmail Haktan Odabaşı gibi lig seviyesinin üstünde yetenekli isimleri de var. Bunların yanı sıra Sercan Yıldırım, Murat Kayalı ve Sezer Badur gibi henüz istenen seviyede olmayan oyuncuların varlığı da hocanın işini zorlaştıracak etkenlerden. Bakalım 2 yıllık televizyon yorumculuğundan sonra sahalar dönen Reha hoca, elindeki kadro ve devre arasında yapılacak muhtemel transferlerle sarı yeşillileri tarihinde ilk defa Süper Lig’e yükselebilecek mi?

*FourFourTwo Dergisi Aralık 2013 Sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder