11 Ocak 2014 Cumartesi

PTT 1. LİG’DE İLK YARININ EN İYİ 10 GENCİ*

Kwame Karikari – Balıkesirspor
Ligin flaş takımının sürpriz yıldızı. Muhammed Reis ve Atakora Lalawele ile harika bir uyum yakaladı. Forvetin iki kenarında da çok etkili olabiliyor. İki ayağı ile top kullanabiliyor ve hem içe hem de dışa çalım atabiliyor. Çabuk ve süratli olmasının yanı sıra skora katkısı çok büyük. 16 maçta 8 gol attı. Sezon başında İsveç’in AIK Stokholmn takımından 1 yıllığına kiralandı. Bu formu ve farklı oyun tarzıyla Süper Lig takımlarının takip ettiği bir oyuncu.  


Emre Şahin – Bucaspor
Kulübün zor günlerinde fırsat bulan gençlerden. Belçika doğumlu ve geçen yıl devre arasında geldi. Bu sezon düzenli 11’de yer buluyor. Forvetin arkasında ve orta sahada oynuyor. Temel altyapısının iyi olmasıyla kendini çabuk gösterdi. Tekniği ve oyun görüşü dikkat çekiyor. Temposuyla oyunun iki yönünü de beceriyor. Ligde attığı 3 golle skor katkısı yapan orta saha tipi olduğunu gösterdi.  


Batuhan İşçiler – Bucaspor
Ligin en formda ve en iyi çıkış yapan gençlerden. 95 doğumlu ve listenin de en ufağı. Alparslan Erdem’in İBB’ye gitmesiyle 11’e girdi ve ilk 16 maçta 90 dakika sahada kaldı. Bu derece kuvvete dayalı ve sert futbolun oynandığı ligde fiziği ve mücadele gücü gelişiyor. Türkiye’nin en önemli sol beklerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Oyun zekası, pozisyon bilgisi, yetenekli sol ayağı, temposu ile Avrupa standardında çift yönlü bir bek kapasitesinde.


Emre Kılınç – Boluspor
Sezon başında Galatasaray’a transferi gündeme geldiğinde dikkatleri çekti. Transfer gerçekleşmedi ama bu ona çok büyük bir özgüven verdi. Takımı düşme hattında olsa da 94 doğumlu solak iyi bir form yakaladı. İki ön kenarda da etkili olabiliyor. Topla teması iyi, adam eksiltebiliyor. Fizik ve kuvvet olarak biraz zorlansa da toptan kaçmıyor. Gole ve final paslarına yakın.


Tonia Tisdell – Ankaraspor
Mersin İdman Yurdu ile 2 sezon önce yaşadığı şampiyonluk ve 1 yıllık Süper Lig deneyimiyle listenin en tecrübelisi. Ele avuca sığmayan oyuncu tipine tam oturuyor. En temel özelliği etkili ve zorlayıcı tarzı. Takımın ofansif futbol anlayışı oyun karakterine uyuyor. Hücum bölgesinin her yerinde oynuyor. Ufak fiziğine rağmen kuvvetli yapısı, çabukluğu ve topla rakibinin üstüne giden tarzıyla defansın dengesini her an bozabiliyor. Ters çalımlarıyla da serbest vuruş ve penaltı kazandırabiliyor.   


Ozan Evrim Özenç – Tekden Denizlispor
Denizlispor’un alt yapısından yetişti. 45 kez genç milli takımlarda forma giydi. İsmail Şahmalı’nın Ankaraspor’a transfer olmasıyla 20 yaşında kaleyi aldı. 1.90’ın üstünde boyu, düzgün ve çevik bir fiziği var. Ceza sahasına hakim, yan topları ve refleksleri iyi. Yüksek özgüveni önemli artısı olmakla birlikte bazen basit goller yemesine neden olan konsantrasyon kaybına da sebep olabiliyor. Gelişime açık ve potansiyeli yüksek bir kaleci.


Umar Aminu – Samsunspor
Geçtiğimiz yaz Türkiye’de düzenlenen U20 Dünya Kupası’nda çeyrek final oynayana Nijerya milli takımıyla 4 maça çıktı 2 gol attı. Samsunspor 300 bin avro gibi lig için hatırı sayılır bir bonservis bedeliyle transfer etti onu. 95’li ve harika bir sezon geçiriyor. Santrforun etrafında ve arkasında oynuyor. Çok kuvvetli olduğundan hücumda zorlayıcı ve etkili. İlk 6 hedefindeki takımının en önemli kozlarından.


Enver Cenk Şahin – İBB
U20 Dünya Kupası’nda El Salvador’a attığı 2 golle yıldızlaştı. Milli takımlarda oynadığı maç sayısı 70’e yaklaştı. Süper Lig kadrosundaki Doka, Edin Visca, Brito Tom, Simone Zenke gibi hücum adamlarını elinde tutan takıma sezon başında girmekte zorlansa da her süre aldığında çok etkili oldu. Zorlu oyuncu grubu içinde önemli forma mücadelesi verdi ve ilk yarını sonlarına doğru 11’e girdi. Arjen Roben’i andıran tarzı ve yetenekleriyle Türkiye’nin önemli yıldız adaylarından.


Hasan Batuhan Artarslan – 1461 Trabzon
Trabzonspor’un alt yapısından yetişti ve bu sezon forma giymeye başladı. Orta sahanın ortasında oynuyor. 1.89 boyuna rağmen yüksek top tekniği ile farklı bir oyuncu olduğunu hemen gösteriyor. Geçen sezon A2’de 10 gol atması da bunu kanıtlıyor zaten. Çok kuvveti ve ikili mücadele kalitesi yüksek. Önümüzdeki sezon Mustafa Reşit Akçay’ın Trabzonspor’a düşüneceği isimlerden biri olması muhtemel.


Eray Ataseven – Manisaspor
Ligin Suat Kaya’sı benzetmesi rahatlıkla yapılabilir. Çalışkan, tempolu, tekniği iyi, pas yüzdesi yüksek ve tam bir çift yönlü orta saha. Motorik özellikleri çok iyi. Ligin en genç kadrolarından olan Manisaspor’da oyun olgunluğu yüksek isimlerden. 30 kez genç milli oldu, Ümit Milli takıma çağırılmaya başlandı.


Kriterler: 92 doğumlu ve sonrası. Önemli derecede forma giymesi ve potansiyelinden ziyade performans durumu dikkate alındı.

*FourFourTwo Dergisi Ocak 2014 sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder