1 Ocak 2014 Çarşamba

Bu Çocukta İş Var: Vedat Bora*

Mevki: Orta saha / Kulüp: Konya Anadolu Selçukluspor / Yaş: 18

Keşfedilişi
Başlangıçta futbol oynamasına karşı çıkmış ailesi. Ama o daha 8 yaşındayken anne babasının imzasını taklit ederek Dilovası Futbol Okulu’na gizli gizli kaydolur. “Kaderimi kendim çizdim” diyor o yıllar için. Futbolla yatıp kalkıyor, spor okulu haricinde mahallede sokak aralarında devamlı top peşinde geçiyor çocukluğu. Hatta top bulamadığında ayakkabılarının parçalanması pahasına taşla futbol oynuyor. 12 yaşına geldiğinde Gebzespor’un alt yapısını girmesiyle devam ediyor hikayesi. Kulübe gelen transfer yasağı nedeniyle kadro sıkıntısının yaşandığı dönemde henüz 15 yaşındayken profesyonel oldu ve A Takıma yükseldi. İlk yılında da 5-6 maçta 2. Lig’de süre aldı. Geçen sezon Gebzespor küme düşmesine rağmen iyi bir yıl geçirdi ve 3. Lig’de 25’e yakın maç oynadı. Genç milli takımlara çağırılmaya başladı ve 9 kez milli oldu. Sezon başında Beşiktaş dahil pek çok takım kendisiyle ilgilendi, hatta Ankaspor ile imza aşamasına geldi. Ancak alt ligleri çok iyi bilen teknik direktör Uğur Tütüneker’in büyük ısrarıyla Süper Lig’e yeni çıkan Torku Konyaspor’a transfer oldu. Sezon başı kampa götürüldü. Uğur Tütüneker maç oynaması için pilot takım Konya Anadolu Selçukluspor’a kiralanmasına karar verdi. 2. Lig Beyaz Grupta 11 oynamaya başladı yavaş yavaş. 


En önemli özellikleri
Tam anlamıyla çift yönlü orta saha oyuncusu profiline uyuyor. Top tekniği ve oyun zekası en önemli artıları. Okulu bırakacak kadar bir futbol tutkusuna sahip. Hırsı ve mücadeleci yapısı futbol kişiliğine çok oturuyor. Yüksek tempo ve devamlığı merkez orta saha olmasında önemli avantaj. Stili ve fizik yapısı itibarıyla Emre Belözoğlu’na benzetiliyor. 3 sezondur profesyonel liglerde oynaması, gelişimine çok açık potansiyeline büyük katkısı oldu. Sol ayağı ve kuvveti ise geliştirmesi gereken temel eksikleri.


Ne dedi?
“Bu sezon düzenli oynamak ve Torku Konyaspor kadrosu için yeterli seviyeye gelmek” olarak belirliyor kısa vadeli hedefini. Her genç futbolcu gibi 3 büyükler ve Avrupa’da oynama hayali var. “Yeteneklerime çok güveniyorum. Çok çalışan ve kendini geliştiren bir oyuncuyum. O yüzden hayallerime ulaşabileceğime inanıyorum”

*FourFourTwo Dergisi Aralık 2013 Sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder