11 Ekim 2014 Cumartesi

Şampiyonlar Ligi 2014-2015 Sezon Rehberi: MARİBOR*

Geçen sezon: 1. Lig’de Şampiyon En golcü (tüm kulvarlarda) Nusmir Fajic (19) Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu (UEFA Avrupa Ligi İkinci Tur)

EURO 2000’e katılan Slovenya, futbol tarihinin en önemli başarısına imza attı. Zlatko Zahovic liderliğindeki Slovenya, oynadığı renkli ve güzel futbolla büyük beğeni topladı. Özellikle turnuvanın ilk karşılaşmasında, 9 sene önce bağımsızlığını elde ettiği Yugoslavya’ya karşı alınan 3-3’lük beraberlik turnuvanın en güzel maçlarından oldu. Milli takım 2000 yazında kendi gösterirken kadronun temelini de ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Maribor oluşturuyordu. Slovenya’nın en önemli futbol markası olan mor sarılar 1992’de kurulan ligde 12 kez mutlu sona ulaştı. Son 4 yılın da şampiyonu. Geçen sezon Play-off’a kadar geldiği devler liginde bu yıl sırasıyla Zrinjski Mostar, Macabi Tel Aviv ve Celtic’i eleyerek gruplara kalmayı başardı.

TAKTİKSEL PLAN
G Grubu ilk maçında evinde Sporting Lisbon ile karşılaştı ve puanla başlamayı bildi. Önce savunmayı düşünüyor ama Sporting maçında olduğu gibi 90’da da olsa çıktığı zaman pozisyon bulabiliyor. 4-4-2 dizilişiyle oynuyor, top rakipteyken 4-6-0’a dönüyor. Ön elemelerdeki 6 maçın 4’ünde gol yememeleri önemli. Zor grupta üçüncü olup Avrupa Ligi’ne gitmesi çok büyük sürpriz sayılmayabilir.

YILDIZ ADAYI: LUKA ZAHOVİÇ
EURO 2000’de harika sol ayağıyla yıldızlaşan Zlatko Zahoviç’in oğlu. Babasının sportif direktör olduğu dönemde takıma geldi. 18 yaşında ve kenardan gelerek takıma önemli katkı sunuyor. Sporting karşısında puanı getiren golü attı. 11’e girmeye başladı, sıçrama yapabilir.

PATRON: ANTE SİMUNDZA
10 sezona yakın formasını da giydiği takımda daha önce 3 sene görev yaptı. İkinci döneminde gelir gelmez şampiyonluk yaşadı. Kulübü ve takımı çok iyi tanıyor. Geçen sezonki Şampiyonlar Ligi Play-off’u ve Avrupa Ligi’ndeki ikinci tur kredisini çok arttırdı.

KİLİT OYUNCU: AGİM BRAİMİ
2010’da kısa süreliğine Eskişehirspor’a geldi ama tutunamadı. Makedonya milli takımında düzenli forma giyiyor. Maribor ile iki şampiyonluk yaşadı, geçen sezon Serie A’da kiralık olarak Cagliari’ye gitti ve 25 maçta süre aldı. Bu sezon başı geri döndü. İtalya serüveni gelişiminde çok faydası oldu, futbolunu olgunlaştırdı. Zaman zaman içte ama genellikle sol önde oynuyor. Güçlü fiziği, motorik özellikleri ve sert sol ayağıyla etkili. Çift yönlü bir oyuncu. Sahadaki liderlerden biri.
*FourFourTwo Dergisi Ekim 2014 Sayısı Şampiyonlar Ligi Rehberinde Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder