6 Ekim 2014 Pazartesi

İşte Galatasaray’ın ideal 11’i!*

Daha PlayStation’lı, Futbol Menegar’lı, FIFA’lı yıllardan çok önce, okul defterinin arkasını tuttuğu takımın ideal 11’leriyle dolduran nesillerden beri severiz bu biz işi. Ariggo Sacci’den Alex Ferguson’a, Jose Mourinho’dan Fabio Capello’ya, Mustafa Denizli’den Fatih Terim’e, Şenol Güneş’ten Slaven Bilic’e kadar, başarı ya da sıralama fark etmez, kadrosu eleştirilir, ideal 11’ler verilir. Hatta Ersun Yanal’ın Trabzonspor döneminde sokaktaki bir vatandaş tarafından eline kadro sıkıştırılmışlığı bile vardır. Her ne kadar kağıttaki kadro 12 kişiden oluşmuş olsa da, bir teknik adama “ideal 11” tavsiyelerinin piri, zirvesi olarak sayılabilir kendisinden dinlediğimiz bu ilginç olayı. Ee böyle olunca da her maça farklı bir 11 ve oyun dizilişiyle sahaya çıkan Cesare Prandelli’nin Galatasaray’ı bu sezonki en güzel hedef haline geldi! Biz de hiç üşenmeden kolları sıvadık ve Galatasaray’ın derdine derman olacak 11’i hazırladık!

Açıklıyoruz, Çare FourFourTwo!
Alternatiflere ve eleştiriye fazlasıyla açık “ideal 11” önerimizin oyun sistemi, dergimizin isminden ayrı düşünülemezdi elbette ki: 4-4-2. 
Kalede ve tandem stoperlerde herkesle hemfikiriz, yani uzatmaya ve tartışmaya yer yok: Fernando Muslera, Semih Kaya ve Aurelien Chedjou. İlk yabancı kontenjanı kurbanı olarak Alex Telles kulübeye direrken, Tarık Çamdal’ı sol, Veysel Sarı’yı da sağ beke yazıyoruz. Geldik zurnanın zırt dediği yere! Orta sahamız öyle yan yana ikili ön libero şeklinde değil, baklava orta 4’lü tarzında olacak. Felipe Melo defansın önünde tek, yani Mehmet Demirkol’un çapasından. Ortanın iki kenarından biri, bu takımda her türlü dizilişte ve 11’de kendine yer bulmasını beklediğimiz Olcan Adın. Gider gelir, içeriye girer, çizgiye iner, asist yapar, gol atar, takıma ruh katar, müthiş katkı sağlar. İster solda ister sağda oynasın, her zaman iş yapar, ama bizim ideal 11’de solda. Diğer ön kenar da sakatlıktan dönen ve fizik olarak iyi görüntü veren Hamit Altıntop. Önemli bir futbol karakteri olarak sahada olması fark yaratır doğal olarak. Zaten fazlasıyla da çok özlettirdi kendini. 

Sneijder!
Baklava orta sahanın son ismi de 10 numara pozisyonunda. Zira isim belli: Wesley Sneijder. Orijinal mevkisinde her zaman daha rahat ve üretken olan Sneijder için çok uzatmaya gerek yok. Ayrıca da şu Pirlo meselesine de bir çift söz etmeden olmaz! Futbol dünyasında bir tane Andrea Pirlo var, başka da istemeyiz! Sneijder’den de o çıkmaz zaten, yeteneklerine ve futboluna haksızlık ayrıca. Geldik çift forvete: Goran Pandev ve Burak Yılmaz. Gezici, Sneijder’den sonraki ikinci asistçi olabilecek ve aynı zamanda en uçta topu tutabilecek biri olarak Pandev’i 11’e yazdık. Aralara koşucu, defansın arkasına sarkan, tek vuruşçu ve gole yakın isim de Burak. Selçuk İnan, Blerim Dzemaili, Umut Bulut ve Alex Telles gibi güçlü kulübenin olduğu kadroda ihtiyaç durumlarında rotasyon daha verimli olabilir! Ama onu da artık teknik direktöre bırakalım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder