5 Ekim 2014 Pazar

Prandelli’nin 11 ve sistem arayışı bu kez kazandırdı!*

Kadro yapısı, oyuncu formasyonları ve defanstaki isimlerin geçmişlerine bakıldığında asla uygun olmayan 3’lü defansla sahaya çıktığı Sivasspor maçında ucuz yırtan Galatasaray, Arsenal karşısında bu ısrarın bedelini ağır ödedi. Belki de doğal ve beklenen bir sonuç olarak görülebilir! Arsenal maçının ardından 72 saat bile geçmeden Melo’lu 3’lü defanstan vazgeçti Prandelli. Şimdilik mi yoksa temelli mi bu vazgeçiş zamanla göreceğiz. Ama Prandelli, Erciyesspor karşısında yine farklı bir deneme yaptı, o da orta saha kurgusundaydı. Geçen hafta olduğu gibi orta sahada Sneijder’den Pirlo çıkartmaya çalıştı. Sneijder, yerine dönen Melo ile birlikte çift ön liberodan biri olarak sahaya çıktı. Ön kenarlarda Olcan ve Yasin’i tercih eden Prandelli, asıl değişikliği10 numara pozisyonunda yaptı. Hafta içinin “olay adamı” Selçuk İnan, forvet arkası olarak 11’e girdi. Alt yapı yıllarından beri orjini olan pozisyonda pek oynamayan Selçuk, doğal olarak çok zorlandı. Verimsiz kaldı. Genç milli takımlarda oynarken dahi motorik özellikleri yetersiz kaldığı 10 numara mevkiden uzun yıllar uzak olmasının sıkıntıları her topla buluştuğunda belli oluyordu. Burada ilginç olan Prandelli’nin verim alınamayacağı çok belli olan bu pozisyonda Selçuk’u oynatması! Bu da İtalyan çalıştırıcının kalıcı olmayacak denemeleri arasına yazmak gerekecek gibi.
Selçuk ve Sneijder’in pozisyon değişikliği defansif anlamda da orta sahanın dengesini bozdu. Takım boyu uzayan Galatasaray’da stoperler cepheden sık sık eksik yakalandı, açık verdi. Ön tarafta Yasin ve Olcan hareket getirirken, bu durum üretkenliğe dönmedi bir türlü.

Hamit Altıntop katkısı!
Türk futbolunun önemli karakterlerinden olan Hamit’in sakatlığından dönmesi Galatasaray adına çok büyük bir kazanç. Sahaya girdikten sonra ağırlığını koydu, onunla birlikte Galatasaray oyun üstünlüğünü aldı, farkı ikiye çıkarttı, rahatladı. Hamit’in zamanla katkısının daha da artacağını söylemek lazım. Orta sahanın defansif anlamdaki uyumsuzluğu ve zaafı ise Erciyesspor tarafından pozisyon anlamında iyi değerlendirildi. Fark bire indi ama devamı gelmedi ve Galatasaray 3 puanla ayrıldı Kayseri’den. Prandelli arayışı ve denemelerine devam ederken geçen hafta Sivasspor maçında olduğu gibi çok pozisyon vererek kazandı. Ki bu ilerleyen haftalar için hiç de iyiye işaret değil!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder