25 Şubat 2014 Salı

O ŞİMDİ NEREDE? TAYFUN SEVEN*

(Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor)


Fenerbahçe, Bursaspor’un Boşnak yıldızı Elvir Baliç’i transfer ederken 1998 yazının en büyük transferine imza atıyordu. Sarı lacivertliler Baliç’i 9 buçuk milyon Euro'ya renklerine katarken bu transfer karşılığında genç bir futbolcuyu da Bursaspor’a verdi. 


Transferin şaşasının gölgesinde kalacaktı ki 18 yaşındaki gencin gönderilmesine dönemin alt yapı sorumlusu Turan Sofuoğlu’ndan karşıt ve gür bir ses yükseldi. “Tayfun’u satmak, Fenerbahçe’nin geleceğini satmaktır” Bu sözler alt yapıda yetişen önemli yıldız adayının kulüpten ayrılmasına engel olamadı ve bu Tayfun’un halen sürmekte olan seyyahlığının başlangıcı oldu. Jenerasyonun en yetenekli orta saha oyuncularından biri olarak görülen ve 40’a yakın genç milli olan Tayfun, Bursa’daki ilk yılında epey zorlandı. Sonraki 2 sezon Süper Lig’de en çok forma giydiği dönemler oldu. Ama kalıcı olamadı ve düşüşe geçti. Beklenen çıkışı bir türlü yapamadığı 6 sezonluk Bursaspor serüveninden sonra kısa dönemler Gençlerbirliği ve Konyaspor’da forma giydi. 


2006’da bir daha dönmemek üzere Süper Lig’e veda etti. Antalyaspor, İBB, Malatyaspor, Boluspor, Kartalspor, Altay, Adana Demirspor, Turgutluspor ve Alanyaspor oynadığı alt lig takımları oldu. Buralarda düzenli ve istikrarlı sezonlar geçirdi. 34’üne geldi ve bu sezon 2. Lig’e yükselen Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’a transfer oldu. Play - off iddiasındaki takımda banko olmasa da zaman zaman forma giyiyor. 

*FourFourTwo Dergisi Şubat 2014 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder