24 Şubat 2014 Pazartesi

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: FETHİ ÖZER*


Mevki: Stoper / Kulüp: Göztepe / Yaş: 18


Keşfedilişi
Pek çok çocuk gibi sokak aralarında başlıyor top peşinde koşmaya. Arkadaşlarının tavsiyesiyle Göztepe’ye yolu düşüyor daha 10 yaşını doldurmadan. Yol uzak gelince ve havalar soğuyunca bir süre ara vermiş. Ama alt yapı hocaları ısrarlı bir şekilde aramış ve geri dönmesini sağlamış. Geçen yıl U17 takımıyla Türkiye şampiyonu olunca bir yandan genç milli takımlara çağırılmaya, diğer yandan da A Takımla idmanlara çıkmaya başladı. Kulüp de çok gecikmeden geçtiğimiz ağustosta 17 yaşındaki stoperiyle profesyonel sözleşme imzaladı.




En önemli özellikleri
Defans tandeminin lideri ve savunmayı yöneten stoper özelliğinde. Yaş grubunda kaptanlık da yapması önemli artısı. Pozisyon bilgisi ve sezgisi güçlü. Çabuk olduğundan sarkan toplarda ve birebir pozisyonlarda başarılı. Tekniği iyi olduğu için topu kullanmakta ve oyuna sokmakta sorun yaşamıyor. 1.83 boyunda ve fiziği oturdukça kuvvet ile hava toplarındaki eksiğini de tamamlayabilir.




Ne dedi?
İdolü Gerard Pique ama tarzını Borussia Dortmund’lu Mats Hummels’e benzetiyor. Şimdilik A2’de oynuyor ama sezon sonuna kadar mümkün olduğunca 2. Lig’de süre almak amacında, 3-4 sene içerisinde de Süper Lig’de oynamak. Hayalleri ve hedefleri için de çok aceleci değil. “Hedeflerimi adım adım belirliyorum. İlk hedefim profesyonel olup A takıma çıkmaktı, şimdiki de A takımda forma şansı bulup o formayı kaptırmamak” Bunun için kendine yol gösterici olarak Kobe Bryant’ın bir sözünü seçmiş: “Çalışırsan, kazanırsın”
*FourFourTwo Dergisi Şubat 2014 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder