8 Şubat 2014 Cumartesi

O ŞİMDİ NEREDE? ERMAN ERGİN*

Eskinin "Altın Çocuk"u artık 2. Lig'de...

Türk futbolunun ıskaladığı özel solak yeteneklerden biri… Beşiktaş alt yapısından yetişti. Harika sol ayağı, tekniği, oyun zekası ve güçlü fiziği ile beklentilerin yüksek olduğu bir oyuncu olarak A Takıma yükseldi. Tecrübe kazanması için önce Erciyesspor’a ardından da Akçaabat Sebatspor’a kiralık verildi. Beşiktaş 100. yılında şampiyonluğa koşarken, o da Sebatspor’da müthiş bir sezon geçiriyordu. Solak orta saha oyuncusu 10 gol attığı sezonun sonunda takımını Süper Lig’e taşırken Akçaabatlıların gönlünde “altın çocuk” oldu. 


Bu performansıyla Mircia Lucescu’nun dikkat çekti. Lucescu onu sezon başı kampına götürdü ve takımda tutmak istedi. Ama o, “Sergen ve Tümer varken bana fırsat gelmez” diyerek tekrar Akçaabat’a döndü. Süper Lig’deki ilk yılına çok iyi başladı ama sonraki sezonunu da etkileyecek sakatlıkları en formda olduğu dönemde az maç oynamasına neden oldu. Aykut Kocaman onu Konyaspor’a transfer etti ve ligi 7’nci bitiren kadroda devamlılık sağladı. Konyaspor’da 2 sezon kaldı ama daha sonra da kariyerini sekteye uğratacak diz sakatlığı onu geriye attı. 


Ardından 5 buçuk sezonu 1. Lig’de geçti. Sakaryaspor ve Boluspor ile şampiyonluk mücadelesi verdi. 2 sezondur 2. Lig ekiplerinden Körfez Futbol Kulübü’nde. Altınordu, Ankaragücü, Alanyaspor, Tepecikspor, Bandırmaspor gibi güçlü ekiplerin olduğu Kırmızı Grupta, orta sıralardaki takımında düzenli olarak oynuyor. Mücadelenin yüksek, futbolun ise ikinci planda olduğu ligde tam olarak istediklerini yapamasa da yetenekleri ile özel bir oyuncu olmanın meziyetlerini sergiliyor zaman zaman. Sadece 4 yıl geçirdiği Süper Lig’de çok daha uzun yıllar kalamaması hem onun hem de Türk futbolunun büyük kaybı oldu.

*FourFourTwo Dergisi Ocak 2014 sayısında yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder