5 Mayıs 2014 Pazartesi

Bal-Kes Süper Lig’de*

“Bu bir futbol destanı. Bu koşullarda, bu imkanlarda Türkiye’de biz destan yazdık” diyordu Teknik direktör İsmail Ertekin, İBB maçının ardından sıcağı sıcağına Süper Lig’e çıkmanın mutluluğunu paylaşırken. Alt liglerde Altınordu ile birlikte sezona damgasını vuran takım olduğuna şüphe yok Balıkesirspor’un. PTT 1. Lig’deki ilk sezonunda, hiç bekleme yapmadan Süper Lig’e yükselmeyi başardı. Hem de lige çıktığı hocasını da, temel kadro iskeletini de fazla değiştirmeden. Zaten kadro maliyeti olarak da ligin en ucuz takımlarından biri. Geçen sezondan beri takımın başında olan İsmail Ertekin, başarıyı takım olmaya bağlıyor. “Futbolun bir takım oyunu olduğunu bir kez daha gösterdik. Ligin en kaliteli kadrolarından birine sahip değildik belki ama ligin en iyi takımlarından biri olduğumuzu kanıtladık.”

Süper Başlangıç: Gol yemeden 5’te 5
Ligin yenilerinden olmasına rağmen sezona harika başladı Bal-Kes. İlk 5 maçta, hem de hiç gol yemeden alınan 5 galibiyet ve gelen liderlikle niyetini belli etti aslında. İBB, Ankaraspor, Samsunspor, Mersin İdman Yurdu, Orduspor, Manisaspor gibi güçlü kadrolar arasında sezon boyunca istikrarını korudu, öyle uzun vadeli düşüşler de yaşamadı. Türkiye Kupası 4. Turu’nda Trabzonspor’u 3-1 ile eleyince de ligi kolay kolay bırakmayacağını gösterdi. Hep ilk 3-4 arasında yer buldu kendine. Sezon sonlarına doğru rakiplerinin iniş çıkışlı grafiğini iyi değerlendirdi ve 40 yıl sonra tekrar en üst lige çıkmayı başardı.

Kadro ve teknik heyeti istikrarı
Sezon başında pek çok takımın aksine sil baştan kadro mühendisliğine girişilmedi. Şampiyon kadronun temel iskeleti ve teknik adamıyla devam edildi. 11’in önemli oyuncuları Muhammet Reis, Rıza Efendioğlu, Ertuğrul Arslan, Hasan Hatipoğlu, Ali Öztürk, Deniz Vural gibi isimler 2. Lig kadrosundan. Aykut Çeviker, İsmail Dinler, Murat Sözgelmez, İlhan Depe, Burak Çalık gibi lig tecrübesi ve istikrarı olan oyuncular kadroya katıldı. Yabancı transferde de isabetli hamleler yaptı kırmızı beyazlılar. İsimlerini ezberlenmekte epey zorlanılsa da, iki genç forvet, Kwame Karikari ve Atakora Lalawele takıma çabuk uyum sağladı. Az ama doğru transfer anlayışı devre arasında da devam etti. Sierre Leone’li genç orta saha Khalifa Jabbie, Kartalspor’un deneyimle sağ kanadı Uğur Akdemir ve Nazilli Belediyespor’un genç forveti Muğdat Çelik ligini ikinci yarısında önemli süre aldı, takıma katkı verdi.

Bal-Kes’in bir Reis’i var!
Alt liglerin müdavimleri dışında fazla tanınmayan ve 30’una gelmiş biri bu sezon PTT 1. Lig’e damgasını vurdu: Muhammet Reis. İsmail Ertekin hocanın bahsettiği destanın en önemli kahramanı o oldu. Boyu - posu, sahadaki duruşu ve liderliğiyle tam anlamıyla reislik etti takımına. Benzetme yapılacak olursa da, rahatlıkla ligin Michael Ballack’ı olarak görülebilir. Kocaelispor, Akçaabat Sebatspor, Arsinspor ve Konya Şekerspor formalarıyla geçirilen alt lig yıllarından sonra kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Forvet arkası olarak ligde 19 gol attı, 13 asist yaptı. Sarı kart cezalısı olduğu 1 maç dışında, ligdeki 35 maçta da 11 oynadı. Güçlü, kuvvetli yapısının yanı sıra top tekniği, oyun zekası ve hücum etkinliğiyle ligin en iyi oyuncularından biri oldu bu sezon. Şimdi 30’unda ilk defa Süper Lig fırsatını yakaladı. Bakalım Bal-Kes’in hikayesindeki en güzel sayfaları Süper Lig’de de yazmaya devam edecek mi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder