27 Mayıs 2014 Salı

O ŞİMDİ NEREDE? EMRE TORAMAN*

(EYÜPSPOR)
Gençlerbirliği PAF takımında profesyonel oldu ama o imzadan ancak 5 sezon sonra kendini Süper Lig’de gösterebildi. Yimpaş Yozgatspor ile dönemin 2. Ligi’nde dikkatleri çekti ve Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke, İbrahima Yattara, Maxim Romashenko’lu Trabzonspor kadrosuna transfer oldu. Fenerbahçe’nin arkasından Süper Lig’de ikinci olan takımda 15’in üzerinde maçta oynadı. 
İyi sayılabilecek başlangıca rağmen Trabzonspor’da kalamadı ve çok iyi bir sezon geçireceği, 7 gol atacağı Sakaryaspor’a gitti. Ardından, kupa finali de oynadığı Erciyesspor’da başarılı 2 sezon geçirdi. Hatta 27 yaşına geldiğinde A Milli takıma çağırıldı, Azerbaycan’a karşı hazırlık maçında oynadı. Ancak devamı gelmedi. Daha sonra Rizespor, Eskişehirspor, Kasımpaşa ve Konyaspor formalarını giydi. 24 yaşında tanıştığı Süper Lig’de yaklaşık 8 sezon oynadı. 2011 Ocak ayında lig düştü. PTT 1. Lig’e Erciyesspor, Boluspor, Karşıyaka ve Adanaspor’da oynadı. 
35 yaşına bastığı bu sezona 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Turgutluspor’da başladı, devre arasında Kırmızı Grup ekiplerinden Eyüpspor’a transfer oldu. Süper Lig’de başaltı takımların en iyi çift yönlü orta saha oyuncularından bir oldu. Kulüplerde daha istikrarlı kalabilirdi, hatta 3 büyüklerde yer bulabilirdi rahatlıkla. Türk futbolunun geç bulduğu, erken kaybetmese de bir türlü tam anlamıyla kıymetini bilemediği, değerini veremediği oyunculardan oldu.
*FourFourTwo Dergisi Mayıs 2014 Sayısında Yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder