15 Kasım 2014 Cumartesi

50. DERBİNİN KRALI TURUNCULAR*

“Bu şehirde 3 büyükler tutulmaz” denir Adana’da. Şehir ya turuncu ya da mavidir. Sevdanın ligi olmaz diyen taraftarların şehridir aynı zamanda. Lig seviyesi, başarısı, sonuçları kadimliğini değiştirmez. Ama rekabetin büyüklüğü de, “Küme düşeceksek bile onların üstünde düşelim” cümlelerini kurdurtur iki taraf da. 

Türk futbolunun en özel, en ateşli derbilerinden biridir Adanaspor-Adana Demirspor rekabeti. 5 Ocak Stadı PTT 1. Lig’in altıncı haftasında 50’nci kez bu ezeli rekabete ev sahipliği yaptı. Her zaman tıklım tıklım olan stat bu kez Passolig’e takıldı. Özellikle maraton tribünde büyük boşluklar vardı. Ama iki çapraz kale arkası elbette doluydu. Ki o iki tribün, gidenlerin çok iyi bildiği gibi boş olsa bile diğer taraftan kimsenin adımını atmadığı yerlerdir. Maçtan önce iki kulüp anlaşarak taraftarlar yarı yarıya olsun teklifi kabul görmedi İl Güvenlik Kurulu’nca. Ama yine de konuk Demirspor’a %5’ten fazla yer verildi ve 2 bin üç yüz mavi tişörtlü tribünde yerlerini aldı.

The King of Adana”
Tam dolmayan maraton tribünde maç önü harika görüntüler vardı. 2 haftada hazırlanan, sadece el emeği ile oluşturulan, yaklaşık 600 kilo boya kullanılan ve 3 bin metre kare büyüklüğünde pankart maraton tribünde boydan boya süzüldü. “The King of Adana” yazısıyla mesajı çok net ve iddialı olan pankart tamamen el ürünü olması itibarıyla da Türkiye’de bir ilk olma iddiasında. 2-1 ile kazanan da maçta daha etkili taraf olan turunculardı. Galibiyet sayısını da 19’a çıkarmış oldular böylece. Demirspor’un ise kazandığı maç sayısı 12’de kaldı. Futbol anlamında akılda kalan en önemli pozisyon da Adanaspor’un genç kaptanı Cem Özdemir’in direkten dönen röveşatasıydı. Zlatan İbrahimoviç’in milli takımda, Alex de Souza’nın da Samsunspor’a attığı röveşata golünün karışımı gibi bir vuruştu. Top birkaç santim daha aşağı gitseydi Puşkaş ödülünün bu seneki sahibi şimdiden belli olurdu. 
*FourFourTwo Dergisi Kasım 2014 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder