11 Kasım 2014 Salı

EN GENÇ GOLCÜ: UFUKCAN ENGİN*

YENİ REKORTMEN UFUKCAN ENGİN

17 Ocak 2010 tarihinde Türkiye Kupası maçında Tokatspor’a karşı Altay’ın ikinci golünü atan genç bir oyuncu aynı zamanda bir rekora imza attı. O golü atan 16’sında bile olmayan genç Türk futbolunun çok şey beklediği Okay Yokuşlu’ydu. Okay henüz beklentilerin yanına bile yaklaşmış değil ama o golü tarihe geçti. Profesyonel liglerde gol atan en genç oyuncu olan Okay, o maça çıktığında 15 yaş 324 günlüktü. Okay 6 gün sonra bu kez 1. Lig’de Orduspor’a karşı da gol attı ve bu ligdeki halen en genç gol atan oyuncu.

Ama ilk rekoru Ekim ayında tarihe karıştı. Bu kez gol Türk futbolunun önemli alt yapılarından birine sahip olan Dardanelspor’dan geldi. 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Dardanelspor’un 18 Ekim tarihinde oynadığı Payas Belediye 1975 maçında tek golünü atan Ufukcan Engin, rekorun yeni sahibi oldu. Genç orta saha oyuncusu golü atarken eski rekorun sahibi Okay Yokuşlu’dan 106 gün daha küçüktü. 

8 Mart 1999 doğumlu olan Ufukcan, rekoru 15 yaş 218 günlük olarak kırdı. Bu sezon başında profesyonel olan Ufukcan, U15 Genç Milli takımına da çağırılmaya başlandı. Kendisi gibi Dardanelspor altyapısından yetişen Selçuk İnan’ı örnek aldığını söyleyen genç oyuncu bakalım rekorunu kırdığı Okay’dan farklı olarak beklentileri karşılayabilecek mi?
*FourFourTwo Dergisi Kasım 2014 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder