13 Kasım 2014 Perşembe

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: ENİS DURAK*

Mevki: Ön kenar Kulüp: Altınordu Yaş: 16
Keşfedilişi
Tam bir futbolcu ailenin çocuğu. Dedesi ve babası eski futbolcu. Hatta dedesi Ahmet Durak Amatör Milli takımda forma giymiş. Öyle olunca da çok planlı ve bilinçli bir şekildi yetiştirilmiş. Spora jimnastik ve yüzmeyle başlamış, 8’ine gelince de dedesinin oynadığı Çamdibigücü’ne kaydolur. 2 sene sonra da Bucaspor Futbol Akademisi’ne alınmış. Seyit Mehmet Özkan ile birlikte Altınordu’ya geçen geniş gruptan. Altınordu’nun çok şey beklediği ve “Geleceğin Süper Lig kadrosu” olarak gördüğü U19 Elit liginde oynatılan 97-98 jenerasyonundan. Genç milli takımlara gitmeye başladı ve haziranda Azerbaycan’daki Caspian Cup’ta turnuvanın en iyi oyuncusu seçildi.

En önemli özellikleri
Her şeyden önce çok iyi bir sporcu fiziği var. Jimnastik ve yüzmenin etkisi çok belli. Hızlı ve çok hareketli bir ön kenar oyuncusu. İki kanatta da oynuyor, iki ayağı da iyi olduğu için çift yönlü koşu ve çalım özelliği çok gelişkin. Oyun ve maç devamlılığı çok yüksek. Sporcu kişiliği ve bilinç düzeyi yaşının çok üstünde bir olgunlukta. 80 dakikalık maçta 11 bin metrenin üzerinde koşu mesafesi ve 50 civarında uzun mesafe depar gibi istatistiklerini bir çırpıda sayıyor. Her yaş grubunda en fazla asist yapanlardan aynı zamanda.

Ne dedi?
Futbolcu kişiliğindeki olgunluğunun yanı sıra özgüveni de olağanüstü. Bir yandan “Tutana aşk olsun” diyor ve kendini anlatırken elini hiç korkak alıştırmıyor. “Türk ve Dünya futbolu çok çok farklı birisiyle tanışacak. Eksi yönlerim değil de geliştirdiğim yönlerim var.” Böyle özgüvenli biri hedeflerini küçük tutacak hali de yok tabii ki. “3-4 değil 1-2 yıl içerisinde tekrar görüşelim ve neler yapabildiğimi hep beraber görelim. Türk futbolunun en’leri arasına girmeliyim.”
*FourFourTwo Dergisi Kasım 2014 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder