6 Ekim 2015 Salı

1461 Trabzon’dan 6 dakikada muhteşem geri dönüş*

Futbolun en güzel anlarından biridir geri dönüşler. En sık rastlananı 2-0’dan tutun da 3-0’dan, nadiren de olsa 4-0 yenik durumdan kazanılan maçlar bir başka oluyor. Lig seviyesine göre de böyle karşılaşmalar doğal olarak unutulmazlar arasına girer. PTT 1. Lig’in 5’inci haftasında da işte böyle bir karşılaşma oynandı. 1461 Trabzon, 2-0 yenik dudumdan hem de deplasmanda Karşıyaka’yı 3-2 yenmeyi başardı. “Ne var ki bunda!” diyebilirsiniz ama bu geri dönüşü farklı kılan dönüşün süresidir. PTT 1. Lig’in bordo mavilileri Necati Ateş’li, Engin Baytar’lı, Gökhan Ünal’lı Kaf-Sin-Kaf’ı 6 dakikada (yazıyla altı) attığı gollerle mağlup etti.

Ne sahadaki Karşıyakalılar, ne tribündekiler ne de televizyon başındakiler neye uğradığını anlamadan olan oldu. Halbuki her şey çok güzel başlamıştı ve sezona Süper Lig hedefiyle çok sayıda transfer yapan Karşıyaka, 42 ve 59’uncu dakikalarda bulduğu gollerle 2-0 öne geçmiş, ligdeki 2’inci galibiyetini kutlamaya hazırlanıyordu. Ama Kaf-Sin-Kaf’ın sevinci uzun sürmedi ve yeni oyuna giren Batuhan Artarslan 62’nci dakikada farkı bire indirdi. 

Daha neyin ne olduğunu anlamadan penaltı kazandı 1461 Trabzon ve 65’te Emrullah Kokoç ile eşitliği sağlandı. Bordo mavili fırtına bununla da dinmedi ve Martinik asıllı Fransız golcüsü Yoann Arquin ile durumu 3-2’ye getirdi. 1461 Trabzon takımı galibiyete 6 dakikada bulduğu gollerle uzanırken, aynı zamanda söz konusu dakikaları izleyebilen futbol severlere de kolay kolay unutamayacakları muhteşem bir geri dönüşe imza attı. 
*FourFourTwo Dergisi Ekim 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder