7 Ekim 2015 Çarşamba

O ŞİMDİ NEREDE? HURŞUT MERİÇ*

(BANDIRMASPOR)

Yeteneklerine ve dikkat çeken oyun tarzına bakınca aslında Türk takımları tarafından epey geç keşfedilen bir “gurbetçi” futbolcu olduğuna şüphe yok. 2009’un başında Gençlerbirliği’ne transfer olduğunda 26 yaşındaydı. O yarım sezon az oynadı ve çok fark edilmedi. Sonraki 4 sezondaysa Al-karaların en sevilen ve iyi isimlerinden oldu. 

Biraz ele-avuca sığmayan, biraz da yaşına göre yadırganabilecek ama ona çok yakışan bir muzurluk vardı her halinde. Halı saha futbolculuğunu Süper Lig’e uyarladığı sayısız maçı ve pozisyonu oldu. Eğelendiği ve futbolun keyfini çıkardığı her halinden belliydi. 4 buçuk yıllık Başkent serüveni sonrasında hatırı sayılır bir bonservisle Rize’nin yolunu tuttu. Ama sakatlıklarla başı dertteydi ve kötü bir sezon geçirdi. 3 yıllık sözleşmesine rağmen ve biraz şaşırtıcı şekilde lig düştü.

PTT 1. Lig’de şampiyonluk yarışı veren Adana Demirspor’a transfer oldu. Toplamda 30 civarı maçta süre alsa da eski tadı ve coşkusu pek yoktu. Bu sezon başındaysa yine lig düştü. Bu kez adres 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Bandırmaspor’du. Sezona iyi başladı ve ikinci hafta Fethiye deplasmanında golünü de attı. Artık 32 yaşında ve gözden düşmeye başlayan Süper Lig eskisi olarak futboldan beklentisini şu sözlerle anlatıyor: “Benim için artık önemli olan huzur ve futboldan zevk almak” 
*FourFourTwo Dergisi Ekim 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder