7 Ekim 2015 Çarşamba

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: KUTAY AYDIN*

Mevki: Santrfor Yaşı: 16 Kulübü: Boluspor
Keşfedilişi
Çoğu futbol tutkunu çocuk gibi sokaklarda futbol topunun peşinde koşarak başlamış hikayesi. Mahallede de, “Bir gün büyük futbolcu olacaksın!” teşvikleriyle de Boluspor’un futbol okulunun yolunu tutmuş. Futbol okulunda kendini göstermesi çok zaman almamış ve alt yapıya alınmış. Başarılı yaş grubuyla birlikte 2 defa Türkiye finallerine katılma başarısı gösterir. U15 ile Türkiye şampiyonluğu, U16 ile de 2’nciliği yaşar. Burada gösterdiği performans ile U17 Genç Milli takımına davet edilmeye başlandı ve Ağustos sonunda St George’s Park Turnuvası’nda ilk kez forma giyer.

En önemli özellikleri
Zaman zaman kenarlarda da oynasa da tam bir tek santrfor tipi. 44 numara ayakları ve yaşının henüz 16 olduğu düşünüldüğünde 1.82’lik boyu biraz daha uzaması muhtemel. Golle arası çok iyi. Son vuruş rahatlığı ve becerisi yüksek. Pozisyon takibi, dikkati, yer alışı ve vücudunu kullanma biçimi çok etkili. Çevre kontrolünün iyi olmasının da katkısıyla etrafıyla alışverişi ve pozisyon hazırlama artısı da dikkat çekiyor.

Ne dedi?
İlk hedef olarak kendine Boluspor A Takımında forma giymeyi belirlemiş olsa da, “Bir gün İngiltere Premier Lig’de oynamak istiyorum” diyerek çıtasını yüksek tutuyor. Futbol kariyerinde de kendine şiar olarak edindiği söz Alber Camus’dan. “Hayat ve ahlak hakkında bildiğim her şeyi futboldan öğrendim”
*FourFourTwo Dergisi Ekim 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder